01:27

DEKAN JAKOVLJEVIĆ UŽIVO IZ MOSKVE: Evo kako su Rusi potukli koronavirus

2 oružja u borbi

DEKAN JAKOVLJEVIĆ UŽIVO IZ MOSKVE: Evo kako su Rusi potukli koronavirus DNEVNI BROJ NOVOOBOLELIH SMANJILI ZA 5.000 ZA SAMO 10 DANA

Društvo -

Dekan i profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, Vladimir Jakovljević, kaže da je epidemiološka situacija u Rusiji, odakle se trenutno javlja, u poboljšanju.

"Primetan je pad broja obolelih za razliku od moje prethodne posete, kada je počeo porast broja obolelih koji se poklopio sa pojavom delta soja u Indiji. Verovatno je tada brzo transferisan u Rusiju", navodi prof. Jakovljević.

Rusi su imali pik koronavirusa sa 40.000 novoobolelih dnevno, od čega je najveći broj u Moskvi.

Vladimir Jakovljević
foto: Kurir TV

"Sada je taj broj oko 35.000. U konstantnom je padu u poslednjih desetak dana. Treba imati u vidu da je bio lockdown u Rusiji, kao i da je primetan porast broja vakcinisanih koji je u ovom momentu 55 procenata, a bio je oko 30 odsto", objašnjava dekan Medicinskog fakulteta.

Kaže da Rusi čekaju da se završi ispitivanje Spunjik V vakcine na deci.

"Možda bude završeno do početka sledeće godine", nagovestio je sagovornik jutarnjeg programa Kurir televizije i dodao da se Rusi u 90 odsto vakcinišu svojom vakcinom koja je protiv delta soja pokazala najbolju efikasnost.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:33

PLJUŠTE KAZNE! Neodgovorni će morati da plate 5.000 dinara za nenošenje maske u prevozu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track