PREZENTACIJA ZA GOSTE IZ KENIJE: "Parking servis" predstavio sistem Oko sokolovo delegaciji Najrobija (FOTO)
Foto: Parking servis

za lakše održavanje komunalnog reda

PREZENTACIJA ZA GOSTE IZ KENIJE: "Parking servis" predstavio sistem Oko sokolovo delegaciji Najrobija (FOTO)

Društvo -

Visoka delegacija Najrobija, koju predvodi zamenik gradonačelnika glavnog grada Kenije Vilijam Kangete Tuku, danas je posetila JKP "Parking servis". Sastanku u Kontrolno-operativnom centru ovog preduzeća prisustvovali su direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković, izvršni direktor Miloš M. Petrović, rukovodilac Službe za informatiku i automatiku Radenko Vuković, kao i ambasador Srbije u Keniji Dragan Županjevac. Prilikom posete „Parking servisu”, ovo preduzeće je prezentovalo rad sistema „Oko sokolovo” i naplatu parkiranja.

Oko sokolovo, Parking servis
foto: Parking servis

"U cilju unapređenja komunalnog reda, Grad Beograd je uveo ovaj sistem koji kontroliše nepropisno parkirana vozila na ulicama Beograda, ali i plaćanje parkiranja za propisno parkirana vozila. Delegaciji Najrobija prikazali smo čitav paket usluga koji obezbeđuje sistem Oko sokolovo, od naplate i kontrole parkiranja do sistemskih i mobilnih aplikacija i izrade Geografsko informacionog sistema. Uz pomoć njega, ceo posao Parking servisa u delu parking kontrole sada je potpuno automatizovan i mi smo zainteresovani da sa svojim proizvodom, koji je naša intelektualna svojina, izađemo i na tržište Najrobija", rekao je Čupković.

Oko sokolovo, Parking servis
foto: Parking servis

Prednosti uvođenja ovakvog sistema su komunalni red, efiksanije sankcionisanje nepropisno parkiranih automobila i kontrola i naplata parkiranja na parking mestima. Sistem ima preventivnu ulogu, pa su prikazani njegovi rezultati - ulice bez zastoja i gužvi, efikasnija kontrola parkiranja, urednije plaćanje i povećana izmenljivost vozila na parking mestima.

"Najrobi je podeljen na više opština, imamo gotovo pet miliona stanovnika i komunalne usluge se plaćaju putem mobilnih telefona. Veoma smo zainteresovani da učimo na vašim primerima i primenimo vaše rešenje, jer dva grada imaju slične izazove. Jako su nam značajna vaša iskustva u rešavanju problema saobraćaja putem sistema Oko sokolovo, jer je oblast parkiranja kod nas još uvek neuređena, zbog čega smo krenuli sa pozicioniranjem parking mesta u gradu i pripremom tehničke dokumentacije", naveo je Kangete Tuku.

Oko sokolovo, Parking servis
foto: Parking servis

Sistem Oko sokolovo, osim Komunalne milicije i „Parking servisa“, mogu da koriste i druge komunalne službe i preduzeća, jer vozila mogu da beleže udarne rupe, nelegalne bašte, oštećene saobraćajne znakove, kontrolišu postavljene reklame. Uvođenje Sistema doprinelo je efikasnijem održavanju komunalnog reda, digitalizaciji usluge parkiranja, kao i efektivnom i ekonomičnom poslovanje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track