MINISTAR VULIN PORUČIO IZ SREMSKE KAMENICE: Budite borci i nikom ne dajte ispred sebe, tako se brani i čuva naša Srbija! VIDEO
Foto: Mup Srbije

sportski dan u Centru za osnovnu policijsku obuku

MINISTAR VULIN PORUČIO IZ SREMSKE KAMENICE: Budite borci i nikom ne dajte ispred sebe, tako se brani i čuva naša Srbija! VIDEO

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u pratnji pomoćnika ministra i načelnika za ljudske resurse Vladimira Ilića u Sremskoj Kamenici održavanju Sportskog dana u Centru za osnovnu policijsku obuku, tokom kojeg su polaznici ove ustanove, budući policajci, prikazali svoje veštine kroz više sportskih disciplina.

Aleksandar Vulin
foto: Mup Srbije

„Budite borci, razvijajte takmičarski duh, i nikom ne dajte ispred sebe. Tako se brani i čuva naša Srbija", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Ministar Vulin je naglasio da je u toku i formiranje sportske čete i da od njenih pripadnika očekuje značajne rezultate i izrazio uverenje da će neko od polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku biti deo sportske čete.

Aleksandar Vulin
foto: Mup Srbije

„Razvijanje sportskog i takmičarskog duha među ovim mladim ljudima, koji će sutra zadužiti uniformu i biti zaštitnici svoje zemlje i naroda, važno je i značajno. Policijski posao iziskuje visok stepen fizičke spremnosti, a bavljenje sportom, sigurno tome doprinosi“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin. Prema njegovim rečima, zbog svega toga je bavljenje sportom uz profesionalni policijski posao, podrazumevana aktivnost.

Aleksandar Vulin
foto: Mup Srbije

Ministar Vulin je izrazio nadu da će se među ovim mladim momcima i devojkama naći i oni koji će ostvarivati vrhunske uspehe i rezultate i koji će poput nekih njihovih starijih kolega biti ponos ne samo Ministarstva unutrašnjih poslova, već cele Srbije. „Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve mere i podržava sve aktivnosti koje će policijskim službenicima osigurati što bolje uslove za razvoj sportskih veština.

01:54

Ministar Vulin sporske igre COPO

Sport u policiji podići ćemo na još viši nivo“, rekao je ministar Vulin i dodao da je ponosan na odluku Centra za osnovnu policijsku obuku koji je odlučio da nastavi tradiciju nekadašnje Srednje škole unutrašnjih poslova i obnovi Sportske dane. Polaznici i polaznice 26., 27., 28. i 29. klase tokom trajanja Dana sporta Centra za osnovnu policijsku obuku, prikazali su sportske veštine u malom fudbalu, basketu 3x3, košarci, odbojci i šahu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track