04:40

SANJAO SVETU PETKU, SUTRADAN SPASAO DETE (3) IZ SEPTIČKE JAME! Heroj Vidoje ispričao šta mu se UKAZALO pre drame u Dobanovcima

čudo

SANJAO SVETU PETKU, SUTRADAN SPASAO DETE (3) IZ SEPTIČKE JAME! Heroj Vidoje ispričao šta mu se UKAZALO pre drame u Dobanovcima

Društvo -

Heroj iz Dobanovaca, Vidoje Nenadić (65), koji je iz septičke jame izvukao trogodišnjaka, a potom mu ukazao prvu pomoć kako bi dečak izbacio vodu iz pluća i prodisao, uoči hrabrog čina usnio je neobičan san. Ni manje ni više nego Svetu Petku, zaštitnicu žena, bolesnih i siromašnih!

"Sanjao sam Svetu Petku, mog zaštitnika kroz život. Mnogo sanjam i nemiran sam u snu. Nasmejala mi se, a sutradan mi se posrećilo, pogledala me prepodobna mati Paraskeva, spasio sam dečaka od sigurne smrti", započeo je svoju ispovest Vidoje.

Vidoje Nenadić
foto: Kurir TV

Kaže da mu se Sveta Petka nakon toga i drugi put osmehnula jer ga je nazvala ćerka i saopštila mu najsrećniju vest.

"Drugi dan od Svete Petke, 28. oktobra, nazvala me je ćerka i rekla mi da ću postati deda. To je peto unuče, odnosno treće dete od te ćerke", objasnio je naš sagovornik.

Vidoje se prisetio tog 26. oktobra koji je mogao kobno da se završi da nije bilo njega.

"Vario sam u dvorištu neki ram. Začuo sam dete kako plače i doziva majku, koja ih je za trenutak ostavila i otišla u kuću da nešto donese. Starije dete je dovikivalo da je bata upao u rupu i ja sam s njim brzo otišao dole. Majka i komšinica su pokušavale da izvuku dete, ali su izlazili samo mehurići. Znao sam da tone", prepričao je Vidoje dramatične momente.

Kaže da ga je spasio samo zahvaljujući brzini i trezvenošću.

"Zahvatio sam dete i uspeo da ga izvučem, bilo je modro, bez ikakvih znakova života. Uzeo sam ga u ruke. Najveća borba bila je sa mojim mislima "šta ako ne uspem". Sreća, Sveta Petka je to, sreća, završio sam kurs prve pomoći, to mi je pomoglo da dete oživim", ispričao je Vidoje koji je uspeo da ispumpa vodu iz dečakovih pluća koga je okrenuo na bok.

Posle masiranja detetovih grudi i davanja "usta na usta", dečak je dao znake života i počelo da plače.

"Meni je to ozračilo sunce", zaključio je heroj Vidoje.

On je posle toga od Opštine Surčin dobio nagradu u iznosu od 30.000 dinara.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:46

NA IZVORU SVETE PETKE I MUSLIMANI I KATOLICI TRAŽE LEK: Čudotvorna voda sa Kalemegdana donela je spas mnogim vernicima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track