JUČE JE U MANASTIRU TUMANE PROSLAVLJEN VELIKI PRAZNIK: Prisustvovalo je više hiljada vernika, ali se na OVO nisu obazirali (VIDEO)
Ispred manastira Tumane juče, Foto: Printcsreen/Manastir Tumane

MERE ZAŠTITE

JUČE JE U MANASTIRU TUMANE PROSLAVLJEN VELIKI PRAZNIK: Prisustvovalo je više hiljada vernika, ali se na OVO nisu obazirali (VIDEO)

Društvo -

Čitav dan je odisao izuzetnom radošću i blagoslovom Božijim - navodi se na zvaničnoj stranici manastira

Tumanskim svetiteljima nedeljno se mole hiljade vernika. Kada su veliki praznici, oni se proslavljaju, a od kad je počela pošast zvana korona virus bratstvo ovog manastira uvek moli vernike da poštuje sve mere zaštite protiv ove bolesti.

Tako je juče sa blagoslovom episkopa braničevskog G. Ignatija proslavljen praznik svetog Nektarija Eginskog Čudotvorca u manastiru Tumanu.

- U prisustvu više hiljada vernika sv. Liturgiju služilo je više sveštenoslužitelja mnogih eparhija naše pomesne crkve. U nastavku je blagosiljan slavski kolač i koljivo u čast Svetitelja, a potom je odslužena sveta tajna jelej osvećenja. Čitav dan je odisao izuzetnom radošću i blagoslovom Božijim - navodi se na zvaničnoj stranici manastira.

Objavljeni su i video snimci vernika koji su došli da se pomognu za svoje najmilije, mahom one koji su u bolesti.

Ipak, ono što je primetno na snimcima jeste da nisu svi poštovali mere zaštite i da velika većina ljudi tiskajući se ispred manastira nije koristila zaštitne maske.

Podsetimo, propisane mere Ministarstva zdravlja kada je u pitanju okupljanje na otvorenom prostoru su jasna.

Za vreme dozvoljenog okupljanja na javnim mestima na otvorenom prostoru - rastojanje između okupljenih lica mora iznositi najmanje dva metra, uz upotrebu ličnih zaštitnih sredstava (maske).

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track