Najnovije vesti

VULIN RAZGOVARAO S RUSKIM ZVANIČNIKOM: Odnosi Srbije i Rusije bratski, baš kao i lični odnosi dva predsednika
Foto: MUP

razgovor o nastavku intenzivne saradnje

VULIN RAZGOVARAO S RUSKIM ZVANIČNIKOM: Odnosi Srbije i Rusije bratski, baš kao i lični odnosi dva predsednika

Društvo
08:03h

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, u okviru zasedanja Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, razgovarao je sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije Igorom Nikolajevičem Zubovim.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i zamenik ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije razgovarali su o nastavku intenzivne saradnje u oblasti bezbednosti između nadležnih institucija dveju zemalja, kao i bliskoj koordinaciji i uzajamnoj podršci na multilateralnim forumima, posebno u okviru Interpola.

Igor Zubov, Aleksandar Vulin, Interpol
foto: MUP

Ministar Vulin istakao je u razgovoru sa ruskim sagovornikom da su odnosi Srbije i Rusije bratski, baš kao i lični odnosi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina, te da to potvrđuje i činjenica da će predsednik Vučić uskoro boraviti u poseti Ruskoj Federaciji gde će se sastati sa predsednikom Putinom na najvišem nivou.

Srpski ministar policije zahvalio se Ruskoj Federaciji na podršci i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, ali i na poštovanju stavova Republike Srbije po pitanju zahteva lažne države Кosovo za prijem u članstvo Interpola.

Ministar Vulin je istakao da je glas Ruske Federacije poštovan svuda u svetu i ključan za odbranu integriteta i profesionalnog karaktera Interpola. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije Igor Nikolajevič Zubov je ponovio da će Ruska Federacija nastaviti da pruža bezuslovnu podršku Srbiji u borbi za sprečavanje politizacije Interpola.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track