ZAVRŠENA FRANCUSKA NEDELJA Večeri Božolea prisustvovalo više od 300 zvanica
Foto: Promo

ZAVRŠENA FRANCUSKA NEDELJA Večeri Božolea prisustvovalo više od 300 zvanica

Društvo -

U organizaciji Francusko-srpske privredne komore i ove godine je u periodu od 18. do 24. novembra održana „Francuska nedelja” devetu godinu zaredom, a ove godine je bila od posebnog značaja jer su se događaji ponovo odvijali uživo, nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom. Cilj Francuske nedelje je promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije. Period održavanja Francuske nedelje vezuje se za široko popularan običaj u Francuskoj - doček mladog francuskog vina Novi Božole koji se održao 18. novembra u prisustvu preko 300 zvanica pod pokroviteljstvom Renault-a.

Francuska nedelja
foto: Promo

I ove godine je Francusko-srpska privredna komora imala bogat i sadržajan program. Pored svečanog otvaranja francuske nedelje i Večeri Božolea, organizovan je i čitav niz drugih događaja.

Na internet sajtu www.francuskanedelja.rs tokom cele nedelje održavao se šesti po redu Onlajn sajam zapošljavanja, gde su kandidati mogli da konkurišu na preko 40 radnih mesta. Posetioci ove onlajn platforme imali su mogućnost da iz udobnosti svog doma posete virtuelne štandove kompanija učesnica, da apliciraju za slobodna radna mesta i četuju sa predstavnicima ljudskih resursa.

Francuska nedelja
foto: Promo

Održane su i tri radionice za studente „Posle faksa biću... powered by Schneider Electric“ u saradnji sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu. Zaposleni kompanija članica Komore predstavili su svoja zanimanja, svakodnevne aktivnosti i način na koji su došli do te pozicije. Studenti koji su pohađali radionice imali su priliku da sa panelistima diskutuju i dobiju korisne savete namenjene profesionalnoj orijentaciji.

U petak 19. novembra je održana Pekarska radionica by Lesaffre gde su polaznici naučili sve o tome kako se prave kroasani, bageti i ostala izvrsna francuska peciva, a 23. novembra održana je još jedna gastronomska, ovoga puta Vinska radionica by Delice gde su odabrane zvanice degustirale probrane etikete iz raznih francuskih regija.

Francuska nedelja
foto: Promo

Biznis konferencija Innovating environment powered by OTP banka je održana 22. novembra, a na konferenciji je predstavljena ekspertiza iz sektora životne sredine kroz najsavremenije projekte osam kompanija. Konferenciji su prisustvovali predstavnici kompanija, lokalnih institucija, međunarodnih organizacija i predstavnici gradova i opština republike Srbije kao i mnogobrojni partneri.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track