MINISTAR LONČAR UOČI DANAŠNJE SEDNICE KRIZNOG ŠTABA U 15 SATI: Nijedna odluka nije doneta, ne zbunjujte građane!
Foto: Aleksandra Čolić

ministarstvo zdravlja

MINISTAR LONČAR UOČI DANAŠNJE SEDNICE KRIZNOG ŠTABA U 15 SATI: Nijedna odluka nije doneta, ne zbunjujte građane!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nijedna nova odluka o novim merama nije doneta pre današnje sednice republičkog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i naglasio da priče koje su prethodnih dana kružile po medijima nisu istinite.

"Ja vas molim da ne zbunjujete gradjane, da ne pričate ni šta su teme, ni koje se odluke donose. Posle 20 meseci, ne samo građanima Srbije, nego i celog sveta, te priče ne doprinose uopšte da se oni bolje osećaju i da misle da ćemo pre izaći iz ovoga", rekao je Lončar novinarima u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, mnogi ulaze sa vizijom i predviđanjima šta bi moglo da bude doneto, kao i da insistiraju na tim pričama.

"Morate da shvatite jednu stvar, mi ne znamo šta će biti za mesec dana sa ovim sojem virusa, ili sa nekim novim koji se pojavi", kazao je Lončar.

On je pozvao medije da se strpe do današnje sednice Kriznog štaba, koja je zakazana za 15 časova, kada će biti saopštena odluka.

"Odluke će prvo biti analizirane i donete, a ne pre toga. Pa ne bi ni zasedali, samo bi pročitali odluku i to je to", naglasio je Lončar.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track