Najnovije vesti

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: 92 odsto zbrinutih u kovid bolnicama nevakcinisano, trećina umrlih vakcinisana, ali starija od 75 godina
Foto: Tamara Trajković

podaci

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: 92 odsto zbrinutih u kovid bolnicama nevakcinisano, trećina umrlih vakcinisana, ali starija od 75 godina

Društvo

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je 92,3 odsto zbrinutih u kovid bolnicama u Srbiji nevakcinisano protiv korona virusa."Od onih koji su završili fatalno, skoro trećina se odnosi na ljude koji su se vakcinisali, ali podvlačim da su to starije osobe, sa više od 75 godina. Moram da naglasim i to da su najčešće primili vakcinu 'Sinofarm'", kazao je Tiodorović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir.rs/T.Ilić

Tiodorović je dodao da, prema podacima u koje je imao uvid, medju mladjim osobama koje su preminule od zaraze korona virusom nema imunizovanih.

On je rekao da nije potrebna panika zbog novog, "omikron" soja korona virusa i da ona nije opravdana.

"Sve što iz časa u čas dobijamo iz svetskih institucija govori da nema opravdanja za paniku, ali ima za oprez i pažnju za ovaj soj", kazao je on.

Tiodorović je istakao da masovna okupljanja nisu dobra, bez obzira na "stranu" i povod i naglasio da se tako prave rizične situacije u zatvorenom prostoru, bez držanja odstojanja i zaštitnih maski.

"Najveću cenu toga će platiti nevakcinisani i stariji sa teškim hroničnim oboljenjima", dodao je on.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja