Najnovije vesti

OVO MOŽDA NISTE ZNALI! VOZAČI U GRADSKOM PREVOZU IMAJU PANIK TASTERE: Evo čemu služe i kada se koriste! SVA VOZILA IMAJU I KAMERE
Foto: Zorana Jevtić

oprez

OVO MOŽDA NISTE ZNALI! VOZAČI U GRADSKOM PREVOZU IMAJU PANIK TASTERE: Evo čemu služe i kada se koriste! SVA VOZILA IMAJU I KAMERE

Društvo

Jezivi incident dogodio se, kako je Kurir pisao, u utorak u beogradskom naselju Vojvode Vlahovića, kada je u minibusu 26L pijani muškarac izvadio nož i prvo počeo da reže svoje prste, a onda nož preteći uperio ka jedanaestogodišnjem dečaku koji je sedeo prekoputa njega.

Veljko Kovačvić, direktor saobraćaja u firmi "Banbus", čiji minibusevi saobraćaju na liniji 26L, kaže za Kurir da vozači prijavljuju sve incidente koji se dogode tokom vožnje, ali da u ovom slučaju to nije urađeno. Ne isključuje mogućnost da, ako je dete ćutalo, vozač nije primetio šta se dešava.

minibus
foto: MUP/Ilustracija

- Da je došlo do bilo kakve gužve ili povika, on bi reagovao. Sva vozila, bilo da su GSP ili privatni prevoznici, imaju na displeju panik tastere koje mogu pritisnuti u slučaju da se desi neki incident. Na taj način automatski obaveštavaju policiju, koja preko GPS zna gde se vozilo nalazi i odmah reaguje - kaže Kovačević i dodaje da su ovi tasteri uvedeni u gradski prevoz pre četiri-pet godina nakon učestalih napada na vozače.

- Zamislite kakva katastrofa može da se desi, ako neko, ne daj bože, udari vozača dok vozi - kaže on, dodajući da u prevozu može doći do raznih incidenata i da su uvedeni i zbog bezbednosti vozača i putnika.

Tu svrhu, ističe, imaju i kamere koje su takođe postavljene u svakom vozilu koji prevozi putnike.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track