Najnovije vesti

GENIJALAC! SVETSKI ŠAMPION IZ SRBIJE: Andrej Živanović osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike
Foto: Obrazovni centar MALAC GENIJALAC

Svaka čast

GENIJALAC! SVETSKI ŠAMPION IZ SRBIJE: Andrej Živanović osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike

Društvo

Šampion iz Srbije je bio najuspešniji u brzom mentalnom računanju - 200 dvocifrenih brojeva, koje je rešio za 60 sekundi, da bi potom tačno izračunao niz od 50 trocifrenih brojeva za samo 40 sekundi

Na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike zlatnu medalju osvojio je Andrej Živanović, polaznik naše škole, desetogodišnjak iz Beograda.

Andrej je učenik petog razreda osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Sremčice, a najbolji rezultat na svetu ostvario je na onlajn olimpijadi, koja je u organizaciji Centra „Abakus“ iz Moskve okupila talente širom sveta.

Preko 650 olimpijaca iz 25 zemalja testiralo je svoje veštine brzog mentalnog računanja i rešavanja logičkih zadataka.

Šampion iz Srbije je bio najuspešniji u brzom mentalnom računanju - 200 dvocifrenih brojeva, koje je rešio za 60 sekundi, da bi potom tačno izračunao niz od 50 trocifrenih brojeva za samo 40 sekundi.

Andrej Živanović
foto: Obrazovni centar MALAC GENIJALAC

Pored šampionskog mesta, još dva polaznika škole “Malac Genijalac” osvojila su vredna priznanja. Tako se u kategoriji najmlađih učesnika šestogodišnji Stefan Popović iz Beograda okitio bronzanom medaljom, dok je njegov vršnjak, Konstantin Mladenović, takođe iz Beograda, osvojio četvrto mesto.

Takmičari su pored brzog računanja rešavali i zadatke iz neobične matematike, odnosno posebnu vrstu logičkih zadataka, koje su morali rešiti u kratkom vremenskom intervalu.

Andrej Živanović
foto: Obrazovni centar MALAC GENIJALAC

Zadaci su bili tako osmišljeni da su se takmičari oprobali u pet različitih kategorija razmišljanja: logičko, apstraktno, kombinatorno, algoritamsko i naravno - aritmetičko.

Pobednici su bili oni takmičari koji su najbrže rešili zadatke.

Čestitatamo Andreju, Stefanu i Konstantinu, njihovim učiteljicama, ali i svim Malcima koji su učestvovali na svetskoj Olimpijadi!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track