BAKA TUŽILA ĆERKU I ZETA DA BI MOGLA DA VIĐA UNIČIĆE! Kada je uputila tužbu od suda je tražila OVO!
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

BAKA TUŽILA ĆERKU I ZETA DA BI MOGLA DA VIĐA UNIČIĆE! Kada je uputila tužbu od suda je tražila OVO!

Društvo -

Osnovnom sudu u Šapcu podneta je tužba u kojoj jedna baka tuži svoju ćerku i zeta jer joj, kako tvrdi, ne dozvoljavaju da viđa unučiće.

Ova nesvakidašnja parnica ima više aktera - tužilju iliti baku, prvotuženu, to jest njenu ćerku, drugotuženog, to jest njenog zeta, te dvoje maloletne dece, o kojima se, da tako kažemo, cela priča priča.

Tužba
foto: Privatna Arhiva

U tužbi je napisala da već duže vremena nije u kontaktu ni sa ćerkom ni sa unucima. Unuke je poslednji put videla, navodi, na sahrani svog supruga u maju. Na sahrani je bila i njena ćerka. Nakon toga nije više imala kontakt s decom.

- Tužilji i dalje nije jasan razlog zbog kog je ćerka prekinula svaku komunikaciju s njom, međutim, ističe i da drugotuženi takođe odbija da je posećuje, pa pretpostavlja da se razlog udaljenja nalazi negde i u sekundarnoj porodici prvotužene - piše u tužbi, a razlog za njeno podnošenje je, kako se ističe, "želja da za svog života provodi što više vremena sa svojim unucima":

Tužba
foto: Privatna Arhiva

- Željna je svojih unuka, a pogotovo ukoliko uzme u obzir i činjenicu da joj je suprug preminuo, takođe željan viđanja s decom, koja ga nisu posećivala, a neposredno pre smrti je molio ćerku da mu dovede unuke, što je ona iz nepoznatog razloga odbila.

Dalje se u tužbi ističe da tužilja smatra da deca imaju pravo da održavaju odnos s bakom, i u tom smislu i podnosi ovu tužbu, nadajući se da će "pred nadležnim Centrom za socijalni rad tužilja i ostale stranke u postupku uspeti da pronađu dogovor, a sve da bi deca u svom životu uživala i u društvu bake, koja nakon smrti supruga živi sama u porodičnom domaćinstvu".

- Tužilja napominje da maloletna deca veoma slušaju svoju majku i ne žele da joj se suprotstavljaju, pa samim tim tužilja ima opravdan strah da će deca u Centru za socijalni rad navesti da ne žele da odlaze kod bake ukoliko majka to ne odobrava - napisano je i dodato da tužilja predlaže da se parnične strane upute u Savetovalište za brak i porodicu radi ponovnog uspostavljanja porodičnih odnosa i komunikacije.

Uputila je predlog sudu da donese presudu da: "Maloletna deca mogu viđati baku prva tri meseca jednom nedeljno u trajanju od četiri sata. Nakon isteka tri meseca, deca će provoditi sa tužiljom svaki drugi vikend od subote pre podne do nedelje popodne, kad će ih tužilja vraćati na adresu na kojoj žive s majkom".

I sve ovo što ste pročitali dostavljeno nam je od strane tuženih.

- Roditelji smo dvoje predivne dece, kojom se ponosimo. Pokušavamo da živimo mirnim životom, ali to u današnje vreme teško ide. Nakon više od jednu deceniju ozbiljno i trajno poremećenih porodičnih odnosa s majkom, odnosno taštom, te našeg distanciranja od nje, dočekali smo da nas ona tuži. Primeri razloga našeg distanciranja ne bi stali ni na 10 gusto kucanih strana. Uvek smo se trudili samo da se klonimo zla, ali ono je nezaustavljivo. Dostavljamo sadržaj tužbe, koju slobodno možete objaviti da Srbija vidi da nam nisu neprijatelji sa strane, nego često naši najbliži - naveli su tuženi u poruci uz napomenu da je ročište zakazano za februar.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

16:36

KUĆNI UREĐAJI STVARAJU ELEKTROMAGNETNI STRES! Stradaju nam hipofiza, štitna žlezda, imunitet DECA OVO NIKAKO NE TREBA DA RADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track