MINISTAR VULIN: Pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju punu podršku svoje države i predsednika Vučića
Foto: MUP Srbije

godišnji sastanak

MINISTAR VULIN: Pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju punu podršku svoje države i predsednika Vučića

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je održao godišnji sastanak sa rukovodiocima Sektora za vanredne situacije i poručio da svi vatrogasci-spasioci imaju punu podršku svoje države na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i najavio nova ulaganja.

Rukovodioci Sektora za vanredne situacije referisali su ministru Vulinu o ostvarenim rezultatima po liniji rada tokom 2021. godine kao i budućim ciljevima i planovima.

Aleksandar Vulin, SVS
foto: MUP Srbije

„Bio sam beskrajno ponosan na vas, ne samo kada smo bili zajedno u požarima u našoj zemlji, već i kada ste pomagali u Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj. Možda je u Grčkoj bilo za nijansu opremljenijih od nas, ali obučenije, organizovanije, sposobnije i požrtvovanije nije imao nijedan kontigent“, reko je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin, SVS
foto: MUP Srbije

Ukazavši da su u Grčkoj požare gasili vatrogasci iz 25 različitih zemalja, ministar je rekao da je premijer Grčke želeo da se vidi samo sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije da bi se zahvalio za svu pomoć i podršku.

Aleksandar Vulin, SVS
foto: MUP Srbije

„To je druga slika Srbije, promenjena slika Srbije, slika Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Srbije koja pomaže drugima, a ne traži pomoć za sebe. Vi ste pomogli Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, da je trebalo i da su tražili od nas bili smo u stanju da pomognemo i drugima u regionu“, kazao je ministar Vulin. Govoreći o daljem opremanju Sektora za vanredne situacije, ministar je rekao da će do kraja godine vatrogasci dobiti 213 novih kompleta interventne uniforme, i da će tokom sledeće godine najveći deo uniformi biti zanovljen.

Aleksandar Vulin, SVS
foto: MUP Srbije

Ministar Vulin se zahvalio svim pripadnicima Sektora na požrtvovanosti i hrabrosti u obavljanju svog posla, poručivši im da imaju punu podršku svoje države i predsednika i da je beskrajno ponosan na njihov rad.

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zahvalio se ministru Vulinu na podršci i istakao da će MUP nastaviti da radi na poboljšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca, nabavci novih uniformi, ali i renoviranju vatrogasnih stanica.

Dodao je da je u planu i nabavka dva protivpožarna helikoptera i najavio da će u Srbiji uskoro početi proizvodnja vatrogasnih vozila, pa na njih neće morati da se čeka i do 40 godina.

Aleksandar Vulin, SVS
foto: MUP Srbije

„Plan nam je i da u većim gradovima kao što su Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac oformimo manje vatrogasno-spasilačke jedinice kako bi vatrogasci-spasioci što pre stizali na lice mesta“, rekao je Čaušić, koji se još jednom zahvalio ministru Vulinu na velikoj podršci pripadnicima Sektora za vanredne situacije.

Čaušić je posebno najavio da bi opština Novi Beograd uskoro trebalo da dobije svoju vatrogasnu stanicu i da bi kamen temeljac trebalo uskoro da bude postavljen.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track