LOŠE VESTI ZA EVROPSKE TURISTE! UVEDEN OBAVEZAN PCR TEST ZA GRČKU: Direktor agencije Travelland: Neću nasesti ni na čija obećanja
Foto: Promo

najnovija pravila

LOŠE VESTI ZA EVROPSKE TURISTE! UVEDEN OBAVEZAN PCR TEST ZA GRČKU: Direktor agencije Travelland: Neću nasesti ni na čija obećanja

Društvo -

Najnovije vesti o korona merama uznemirile su sve koji nameravaju da putuju širom Evrope. Velika Britanija, Sjedinejene Države, Grčka i još neke države uvele su, od nedelje 19. decembra, počev od 6 ujutru da će svi koji žele da uđu u ove zemlju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Pravila važe za sve turiste, pa i za srpske državljane, za sve koji putuju u Grčku, navodi Blumberg. Mere se odnosi i na vakcinisane i na nevakcinisane putnike, što znači da je PCR test obavezan bez obzira na to da li ste primili vakcinu, ili ne.

Hiljade putnika koji su nameravali da novogodišne praznike provedu u Grčkoj su u nedoumici da li uopšte da putuju jer PCR test košda 9.000 dinara, što u pojedinim slučajevima premašuje i cenu aranžmana!

Ovim povodom Miloš Jovović, direktor agencije Travelland, za Kurir potvrđuje da su nove vesti veoma neprijatne, ali navodi da nema nameru da svoje putnike uvodi u bilo kakve rizike.

Miloš Jovović
Miloš Jovović foto: Privatna arhiva

- Da, tačno je, upravo smo saznali iz medija, da suz poslednje mere slićne kao s početka korona krize. Pojedine zemlje su već to uvele, a među njima i Amerika. Čini se da sve kreće ispočetka, a dolazi taman pred katolički Božić. Klijenti koji idu autobusom nemaju novac da placaju PCR 9.000 dinara jer je to ponekad skuplje od njihovog aranžmana - navodi Jovović i upozorava na novu opasnost po srpske agencije.

- Ide se ka kolapsu, pogotovo prevoznika i objekata nižeg ranga. S tim što ovog puta ja kao direktor neću nasesti na ničija obećanja. A mi otplaćujemo još uvek dugove za mesece kada nismo mogli da radimo. Ali ovoga puta dugove neću, niti želim da otplaćujem - navodi direktor Travellanda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track