AKO VOZITE OVAKAV AUTOMOBIL, TRENUTNI VREMENSKI USLOVI MOGU BITI VEOMA OPASNI: Obratite pažnju, stručnjak otkrio koje je rešenje!
Foto: Profimedia

vozite pažljivo

AKO VOZITE OVAKAV AUTOMOBIL, TRENUTNI VREMENSKI USLOVI MOGU BITI VEOMA OPASNI: Obratite pažnju, stručnjak otkrio koje je rešenje!

Društvo -

Niske temperature stvaaraju poledicu, a na pojedinim putevima je ovih dana i smanjena vidljivost, te vozači posebno treba da obrate pažnju.

Vozači sa novijim automobilima treba da obrate pažnju u trenutnim vremenskim uslovima, jer režim automatskog uklučenja svetla često ne prepoznaje maglu, tako da obrate pažnju i to sami ručno urade.

"Vozači sa novijim vozilima pažnja! Kada je prekidač za svetla u auto režimu sistem za automatsko uključivanje prednjeg oborenog i zadnjeg pozicionog često ne prepoznaje maglu kao stanje smanjene vidljivosti. Ručno uključite prednja oborena / zadnja poziciona svetla kada je magla! - napisao je na svom Tviter profilu predstavnik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Na još jednu stavku na koju vozači novih četvorotočkaša treba da obrate pažnju ukazao je jedan vozač u komentaru.

"Zbog dnevnih svetala pojedinci noću ne koriste oborena! Razlog, instrument tabla im pokazuje da su upalili svetla...a to što ne vide ispred ne bih znao da objasnim!? - dodao je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja