KOMUNALNA MILICIJA VIŠE PUTA REAGOVALA ZBOG BUKE U KAFIĆU NA DORĆOLU: Džinder baru već izdato pet prekršajnih naloga i upozorenje
Foto: Ana Paunković

narušavanje komunalnog reda

KOMUNALNA MILICIJA VIŠE PUTA REAGOVALA ZBOG BUKE U KAFIĆU NA DORĆOLU: Džinder baru već izdato pet prekršajnih naloga i upozorenje

Društvo -

Komunalna milicija je, od početka godine do danas, kafiću "Džindžer bar", u beogradskoj ulici Venizelosova, koji se, iako se nalazi u stambenoj zgradi, noću pretvara u pravi disko klub pa stanari ne mogu da spavaju, izdala čak pet prekršajnih naloga i jedno upozorenje zbog buke, saznaje Kurir!

- Od 1. januara 2021. godine do 16. decembra, kada su podaci obrađeni, evidentirano je ukupno 48 postupanja, odnosno kontrole komunalnog reda zbog narušavanja komunalnog reda bukom iz ugostiteljskog objekta "Džindžer bar". U navedenom periodu evidentirano je 45 prijava i isto toliko kontrola komunalnog reda, kao i tri samostana postupanja, odnosno kontrole komunalnog reda. Prilikom navedenih kontrola komunalnog reda izdato je pet prekršajnih naloga i izdato jedno upozorenje - navode za Kurir u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije Gradske uprave grada Beograda.

Komunalna milicija
foto: Kurir

Oni dodaju da su nadležnosti Sekretarijata za poslove komunalne milicije, propisane Zakonom o komunalnoj miliciji i Odlukom o komunalnoj miliciji, pored ostalog i poslovi neposrednog održavanja komunalnog i drugog zakonom uređenog reda.

- Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, uređuje se radno vreme objekata u ugostiteljskoj delatnosti na teritoriji grada Beograda, kao i način rada koji mora biti oragnizovan tako da se ne uznemiravaju građani koji stanuju ili rade u susedstvu. U skladu sa navedenim propisima Sekretarijat za poslove komunalne milicije, na osnovu ovlašćenja koja ima, vrši kontrolu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda - navode u Sekretarijatu i dodaju da se kontrola poštovanja komunalnog reda vrši 24 časa svakog radnog dana, subotom, nedeljom i u dane državnih i verskih praznika, kako po prijavama državnih organa i službi, tako i po prijavama gradana koje mogu biti i anonimne.

- Prijave za narušavanje komunalnog reda bukom iz ugostiteljskih objekata, odnosno postupanja suprotno odredbama odluka Grada, radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, u trenutku narušavanja, mogu da se upute Sekretarijatu za poslove komunalne milicije grada Beograda telefonskim putem na broj 0800/110-011, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika, po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere na koje su ovlašćeni.

Podsetimo, stanari zgrade u kojoj se nalazi "Džindžer bar" za Kurir su ispričali da ovaj lokal nije adekvatno zvučno izolovan, te da od muzike koja je noću "odvrnuta do daske" stanari bukvalno poskakuju od vibracija, a mališani noćima uznemireno plaču jer ne mogu da spavaju.

Kurir.rs/R. K.

Bonus video:

00:20

ZORAN BAKIĆ O KOVID PROPUSNICAMA: Postoje dva motiva za njihovo uvođenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track