NE GLEDAJTE PIRATSKE SAJTOVE! RTS podneo krivične prijave zbog postavljanja serija na internet! Preti ROBIJA do tri godine!
Foto: Printskrin

neovlašćeno korišćenje autorskih prava

NE GLEDAJTE PIRATSKE SAJTOVE! RTS podneo krivične prijave zbog postavljanja serija na internet! Preti ROBIJA do tri godine!

Društvo -

Serije kao što su "Nečista krv", "Advokado", "Branilac", "Južni vetar", "Vojna akademija" i mnoge druge uklonjene su sa internet sajtova za deljenje sadržaja

Radio-televizija Srbije onemogućava neovlašćeno postavljanje svojih premijernih serija na internet.

Serije kao što su "Nečista krv", "Advokado", "Branilac", "Južni vetar", "Vojna akademija" i mnoge druge uklonjene su sa internet sajtova za deljenje sadržaja.

Na internetu je i nekoliko piratskih sajtova protiv čijih vlasnika su podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Na osnovu člana 199 Krivičnog zakonika Srbije: Za neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela, predviđene su novčane sankcije i kazna zatvora do tri godine.

RTS nastoji da zadovolji interesovanje gledalaca i zato nove serije i druge programe postavlja na svoje platforme na internetu - RTS Planetu i Planetu plus.

Jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je i u nedelju je saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i detaljno izneo odbranu, rečeno je u tom tužilaštvu.

Osumnjičeni se tereti za neovlašćeno korišćenje autorskih prava i određena mu je mera zabrane upotrebe interneta, kako bi se sprečile dalje zloupotrebe.

Kurir.rs/RTS/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track