RADNA GRUPA: Obezbeđena dovoljna količina energenata, sistem se stabilizuje, smanjen uvoz struje
Ilustracija, Foto: EPS

saopštenje

RADNA GRUPA: Obezbeđena dovoljna količina energenata, sistem se stabilizuje, smanjen uvoz struje

Društvo -

BEOGRAD - Proizvodnja električne energije u termoelektranama ide ka dostizanju punog kapaciteta, svi blokovi su u sistemu, obezbeđen je transport dovoljne količine uglja sa kopova i povećana je potrošnja ovog energenta, saopšteno je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Prema informacijama iz JP Elektroprivreda Srbije (EPS), u slučaju niskih temperatura i povećanih količina padavina, postoji plan za rešavanje eventualnih problema kako bi se sprečio zastoj u radu i ispad blokova sa mreže.

Zorana Mihajlović
foto: Beta Zoran Petrović

Saopšteno je da prenosni i distributivni sistemi funkcionišu bez problema, sa tekućim održavanjem, a smanjen je i uvoz električne energije, što je direktna posledica vraćanja u rad svih blokova u TENT-u i TE Kostolac.

Na sednici je razmatran plan o nabavci dodatnih količina energenata, kao i o snabdevenosti tržišta svim energentima, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Kada je reč o radu Beogradskih elektrana i toplana u Srbiji, daljinsko grejanje funkcioniše bez većih kvarova, a obezbeđena je i dovoljna količina energenata za nesmetan rad do kraja zimske sezone.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović predsedavala je sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track