NIKO IZ KRIZNOG ŠTABA NEĆE PODRŽATI OKUPLJANJA NA TRGOVIMA: Oglasio se Kon uoči sednice na kojoj će se razmatrati MERE ZA DOČEK
Foto: Kurir televizija, Zorana Jevtić

korona

NIKO IZ KRIZNOG ŠTABA NEĆE PODRŽATI OKUPLJANJA NA TRGOVIMA: Oglasio se Kon uoči sednice na kojoj će se razmatrati MERE ZA DOČEK

Društvo -

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da ne očekuje dramatične promene na predstojećoj sednici Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati mere za dočeke Nove godine.

- Dramatične neke promene zaista ne očekujem. Ono što očekujem u ovoj situaciji jeste da se poštuju mere koje su na snazi. Na trgovima što je planirano ne može da podrži nijedan epidemiolog niti lekar iz Kriznog štaba. Jasno je da je pritisak veliki, smatra se da treba da se dopusti, ne mogu da prejudiciram - rekao je epidemiolog za RTS.

Kon se osvrnuo na dolazak omikron soja u Srbiju i naglasio da je rizik veliki.

- Moram da kažem, rizik je neuporedivo veći za građane koji idu, a nisu vakcinisani, zaštićeni ili preboleli, ako nisu primili treću dozu, postoji rizik. Nosite maske bez obzira na to što na otvorenom nije obavezno. Neuporedivo se virus brže prenosi. Četvorostruko brže za nedelju dana - rekao je Kon.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja