NIJE BAKA PRASE JEDINI KOJI MAŠE PARAMA!: Društvene mreže prepune klinaca koji se predstavljaju kao LOVATORI i KRIMOSI! (VIDEO)
Foto: Shutterstock, Ana Paunković

užasan trend među mladima

NIJE BAKA PRASE JEDINI KOJI MAŠE PARAMA!: Društvene mreže prepune klinaca koji se predstavljaju kao LOVATORI i KRIMOSI! (VIDEO)

Društvo -

Nakon tragične smrti mlade jutjuberke Kristine Kike Đukić u javnosti se otvorilo pitanje kakav sadržaj mladi danas prate na Internetu i ko su njihovi uzori. Brojni psiholozi i pedagozi upozoravaju da su današnjoj omladini najvažnije vrednosti u životu - laka zarada, status i dobar imidž na društvenim mrežama, a da je tako svedoči i sve više snimaka koji sami postavljaju, a u kojima se hvale novcem i skupim automobilima.

Jedan takav snimak, koji je objavljen i na instagram stranici "internet specijalci" izazvao je burne reakcije u javnosti.

Naime, na ovom snimku, nepoznata osoba snima svežanj novčanica u evrima i ključeve automobila. U pozadini snimka se čuje pesma repera Inasa: "Puno pijem, malo spavam. Malo bleja, malo teretana. Malo restorani, malo brza hrana. I tako malo svakog dana...".

Međutim, ovo razmetanje parama nije oduševilo korisnike društvenih mreža.

- Ovo je onaj privezak što te ubije struja kad klikneš. To je kupio kod Kineza, a onda ove pare ukrao od majke i oca - komentarisao je jedan, dok je drugi dodao da ovaj pare ne sme ni da pipne da ga ćale ne bi "savio".

Jedan sugrađanin je pak skrenuo pažnju na stočić, sa miljeom, na kojem se nalazi novac, a koji teško da odgovara glamuru koji bi ovaj snimak trebalo da predstavi.

Kristina Kika Đukić
foto: Printskrin/Instagram

Podsetimo, 9. decembra celu Srbiju je potresla vest da je preminula mlada jutjuberka Kristina Đukić. Sumnja da je reč o, navodnom, samoubistvu otvorila je mučnu temu nasilja na internetu, ali ne samo to. Javnost se, po prvi put, možda ozbiljno zapitala kakav uticaj na mlade ljude imaju jutjuberi i influenseri koji promovišu besne automobile i lagodan život i kakve posledice to može imati po njihovu ličnost i ciljeve u životu.

Baka Prase
foto: Printscreen

Iako su mnogi u javnosti jutjubera Baku Praseta označili kao jednog od najodgovornijih za nasilan sadržaj i neprimerenu promociju materijalnih vrednosti, ovaj zabrinjavajući trend je, po svemu sudeći, postao široko zastupljen u mlađoj populaciji.

Kurir.rs/R. K.

Bonus video:

00:26

SAHRANJENA KRISTINA KIKA ĐUKIĆ: Jutjuberka ispraćena na večni počinak uz crkveno pojanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja