VAGA SE O PRODUŽETKU ZIMSKOG RASPUSTA: Evo kada pada ODLUKA i koje su sve OPCIJE na stolu!
Foto: Printscreen/mpn.gov.rs, Shutterstock

Ministarstvo prosvete razmatra Uslove

VAGA SE O PRODUŽETKU ZIMSKOG RASPUSTA: Evo kada pada ODLUKA i koje su sve OPCIJE na stolu!

Društvo -

Zbog naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom u Srbiji, Ministarstvo prosvete razmatra uslove za povratak đaka u škole posle raspusta, a glavna dilema je, prema svemu sudeći, da li će drugo polugodište biti započeto sa onlajn nastavom ili će raspust biti produžen.

Naime, Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete, rekao je za TV Prva da će odluka o nastavku drugog polugodišta biti doneta sledeće sedmice.

Miloš Blagojević
foto: Stefan Jokić

Prema njegovim rečima, sastanci tima zaduženog za praćenje epidemiološke situacije u obrazovnom sistemu, sastaje se četvrtkom i ovog četvrtka tema će biti da li će se osnovci vratiti u školske klupe u Vojvodini, kada im istekne raspust. Vojvođanski srednjoškolci su trenutno, po završetku njihovog raspusta, na onlajn nastavi.

Dakle, njima raspust nije produžen i to je ono za šta se zalaže Ministarstvo.

Što se tiče centralne Srbije, kako kaže Blagojević, odluka bi trebalo da bude doneta tek sledećeg četvrtka, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.

Međutim, da li je Ministarstvo bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi, pomoćnik ministra ne može da precizira, a kada je reč o Vojvodini gde bi đaci trebalo da se vrate u školske klupe posle zimske pauze u ponedeljak, Ministartsvo je prema rečima Blagojevića, ipak bliže odluci da im se raspust ne produžava. To znači da će đaci nastavu pohađati onlajn.

Najverovatnije će takva odluka biti doneta i za ostatak Srbije, u kojoj se zimnski raspust završava 24. januara, odnosno tog dana počinje drugo polugodište.

Podsetimo, u utorak je probijen dnevni rekord u broju novozaraženih koronavirusom, kada je registrovano preko 13.500 zaraženih, s tim da treba napomenuti i da brojni epidemiolozi smatraju da to nije "pik" i da će cifre i dalje rasti. Strahuje se i od sezonskog virusa gripa, koji se tradicionalno širi u januaru. On je već registrovan u četiri grada Srbije.

(Kurir.rs/Prva TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track