MLADI TRLJAJU RUKE ZBOG 100 EVRA! Kurir ih je pitao na šta će potrošiti novac: Jedan odgovor će vas posebno IZNENADITI
Foto: Profimedia

ZADOVOLJNI

MLADI TRLJAJU RUKE ZBOG 100 EVRA! Kurir ih je pitao na šta će potrošiti novac: Jedan odgovor će vas posebno IZNENADITI

Društvo -

Za prvih 12 sati od početka prijave za državnu pomoć prijavilo se 250.000 omladinaca, isplata počinje od 1. februara, a oni s kojima je Kurir razgovarao već znaju na šta će taj novac potrošiti

Jednokratnu novčanu pomoć od države u iznosu od 100 evra, koja će biti isplaćena od 1. februara, mladi će potrošiti na poklone za najmilije, sebe će počastiti novim telefonom ili letovanjem, dok su pak neki od njih odlučili da deo novca daju i u humanitarne svrhe. Ovo su za Kurir rekli neki od omladinaca koji su se za 100 evra prijavili već u prvim satima otkako je počela prijava.

Učiteljica Jovana Đorđević (26) istakla je da joj ova pomoć od države dosta znači i da 100 evra treba da legne baš u pravo vreme.

Anketa
foto: Foto Kurir

- Pogodilo se da taj novac leže u februaru, taman kad je mojoj ćerki rođendan, pa ću ga iskoristiti da joj kupim lep poklon i da napravimo veliku tortu. Ujedno, ako mi ostane neki dinar od toga, iskoristiću da kupim sebi neku garderobu za proleće. Kad tako, pored plate, dobijem dodatne pare, koje padnu s neba, uvek iskoristim na pametan način da kupim nešto detetu, sebi, suprugu ili neophodne stvari kuću - rekla je ona za Kurir.

I Milan Kocić (21) kaže da će ovim novcem kupiti poklon, i to svojoj devojci za tri meseca veze, koji padaju baš početkom februara.

Anketa
foto: Foto Kurir

- Kada sam čuo da država opet daje pomoć mladima, oduševio sam se. Do sada sam obično taj novac trošio za neki izlazak s društvom ili sam kupovao sebi neke patike ili dukseve, a sada planiram da ga izdvojim za nešto pametnije i devojci kupim neki lep poklon - naveo je on.

Ipak, Veljko Đorđević (24) kaže da će jedan deo ove pomoći iskoristiti da uplati ratu za letovanje.

Anketa
foto: Foto Kurir

- Od početka godine gledam ponude za letovanje i baš kada sam našao lokaciju i cenu koja mi odgovara, čujem da dobijamo od države po 100 evra. Upalila mi se lampica da jednim delom tog novca mogu da platim ratu za odmor, a da ono što mi ostane dam u humanitarne svrhe. Smatram da je to najpametniji način da iskoristim te pare - istakao je on.

Andrija Nadžvinski (23) kaže da se iznenadio kada je čuo da mladi dobijaju po 100 evra.

Anketa
foto: Foto Kurir

- Tada sam bio u Sloveniji na putu i prijatno sam se iznenadio. Baš sam planirao, kada se vratim s puta, da promenim telefon i uzmem neki drugi i bolji. Ovih 100 evra će mi dobro doći i pokriće mi učešće za novi mobilni - ispričao je Nadžvinski.

Inače, ministar finansija Siniša Mali je juče na svom Instagram profilu objavio da se za prvih 12 sati od početka prijave skoro 250.000 mladih prijavilo za 100 evra, dakle četvrtina građana koji imaju pravo na ovu pomoć.

Siniša Mali, 100 evra
foto: Beta/Milan Obradović, Printscreen/Instagram/mali_sinisa

- Možete da se prijavite na adresi idp.trezor.gov.rs, a prijave traju do 30. januara. Sa isplatama počinjemo već od 1. februara - napisao je ministar i dodao da ova mera pokazuje snagu države i javnih finansija:

- Znak je za naše mlade da mogu da se oslone na državu. Kada je počela pandemija koronavirusa, svi punoletni građani dobili su po 100 evra, nakon čega je bila akcija 30+30+20 evra, zatim pomoć penzionerima, nezaposlenima, građanima na KiM, onima koji su dobili vakcinu do maja, medicinarima.

Brz postupak

Kako se prijaviti za 100 evra

Prijava se obavlja elektronski, preko portala Uprave za trezor. Proces prijavljivanja je jednostavan. Broj lične karte, JMBG i iz padajućeg menija birate banku u kojoj želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci, birate samo banku, a država će za vas otvoriti namenski račun otvoriti u toj banci i nakon toga, kad država isplati 100 evra, s ličnom kartom odete i podignete taj novac.

Kurir.rs/ Aleksandra Kocić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja