U STANU POKOJNOG MIROSLAVA ZAPALJENO SMEĆE STAJALO JE 25 DANA! Taj problem je konačno rešen, STANARI SU SADA BEZBEDNI (FOTO)
Problem sa zapaljenim smećem konačno rešen, Foto: Privatna Arhiva

EPILOG DRAME U BLOKU 61

U STANU POKOJNOG MIROSLAVA ZAPALJENO SMEĆE STAJALO JE 25 DANA! Taj problem je konačno rešen, STANARI SU SADA BEZBEDNI (FOTO)

Društvo -

Velike količine đubreta juče su 25 dana nakon požara iznete iz stana na 11. spratu zgrade u Ulici dr Ivana Ribara 57 u novobeogradskom bloku 61 koji je izgoreo 5. januara, a čiji je vlasnik sada nažalost pokojan

Miroslav I. (77) kom je stan na 11. spratu zgrade u Ulici dr Ivana Ribara 57 u novobeogradskom bloku 61 izgoreo 5. januara umro je u zatvorskoj bolnici, a stanari te zgrade 25 dana strahovali su od nove opasnosti - požara, poplave, zaraze.

Tako je bilo sve do juče, kada su gradske službe iznele gomile smeća koje je Miroslav sakupljao godinama.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Pre nego što ih je sačekala tužna vest o smrti suseda o kom su brinuli i po izbijanju požara u njegovom stanu, smeštajući ga u podrum da spava i tražeći prihvatni centar za njih, ujedno su pokušavali da nađu rešenje i očiste smeće koje je on godinama sakupljao u stanu, a zbog kog je vatra i buknula silovito tog 5. januara.

Rešenje je došlo kada se saznalo da je Miroslav I. u otkup tog stana ušao 1993. godine, ali da je na pravo nosioca javne svojine od 2014. godine upisan Grad Beograd. Zato su ekipe JKP "Gradska čistoća" očistile stan juče.

- U zgradi se oseća jak smrad, ali je bitno da se čisti. Ekipe koje su došle vredno rade - rekao je Nenad S. iz ove zgrade.

Ono što sada stanare te zgrade čeka jeste sanacija štete u oštećenim stanovima, hodniku, ali bojazni od nove opasnosti više nema.

Podsetimo, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu protiv Miroslava I. je podnelo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Prijava je podneta 10. januara, priveden je 16. januara, da bi tri dana kasnije preminuo u zatvorskoj bolnici.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track