SAHRANA NOVINARA GORANA TRIFUNOVIĆA BIĆE SUTRA U PRANJANIMA: Bio je dostojanstven i principijalan
Foto: Printscreen/gminfo.rs

TUGA

SAHRANA NOVINARA GORANA TRIFUNOVIĆA BIĆE SUTRA U PRANJANIMA: Bio je dostojanstven i principijalan

Društvo -

Novinar Goran Trifunović biće sahranjen sutra u 13 sati, na seoskom groblju u Katrićima (Pranjani). Trifunovićeva novinarska karijera počela je 1998. godine na Televiziji Gornji Milanovac, u kojoj je radio od njenog osnivanja pa sve do zatvaranja 2008.godine, a Pranjansku razglednicu pisao je za lokalne nedeljnike GMPRESS i Takovske novine, kao i za Čačanski glas.

Goran Trifunović
foto: Printscreen/gminfo.rs

Bio je dopisnik dnevnih Naših novina, da bi nakon osnivanja portala GMinfo postao član te redakcije, a prema njegovim tekstovima i Milanovačko pozorište je igralo predstave.

- Dostojanstven, principijelan, bez kompromisa u intresu istine i slobode, nije nikada odstupao od svojih vrednosnih sudova, uvek na strani malih, ugnjetavanih, a protiv velikih, moćnih, beskrupuloznih - navodi se u saopštenju portala.

Otputovao je 2. janura u Švedsku, na svom FB profilu okačio poslednju fotografiju pasoša i bording karte, poslao redovnu kolumnu redakciji, i najavio sledeću kad se vrati. Već sutradan se razboleo, smešten je u bolnicu, iz koje nije uspeo više da nam pošalje nijedan tekst.

- Zbogom druže naš, želimo ti lepe livade i pašnjake nebeske, kao i u tvojim Pranjanima. Pripremi sve gore, nastavićemo tamo jednog dana opet zajedno - navodi se na pomenutom portalu.

Podsetimo, novinar Goran Trifunović preminuo je u 50. godini nakon višednevnog lečenja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track