KIKINĐANI I DALJE U ŠOKU POSLE SLUČAJA BEZ PRESEDANA: Kolege uz dr Olivera kom je dečak (13) polomio jagodičnu kost
Foto: Kurir.rs/S.U.

teško povređeni lekar ne želi da priča

KIKINĐANI I DALJE U ŠOKU POSLE SLUČAJA BEZ PRESEDANA: Kolege uz dr Olivera kom je dečak (13) polomio jagodičnu kost

Društvo -

KIKINDA - Sve nadležne zdravstvene inspekcije obaveštene su o nezabeleženom incidentu koji se proteklog četvrtka dogodio u ordinaciji Dečjeg dispanzera kikindskog Doma zdravlja.

Kao što smo već pisali, potpuno neočekivano, dečak (13) je nasrnuo i u predelu lica tri puta udario dr Olivera Stojakovića iz Kikinde. Pre toga, pedijatar je pacijentu rekao da će morati da mu izvadi bris iz nosa. Lekar je zadobio teške telesne povrede u vidu preloma jagodične kosti i gornjeg medijalnog zida orbite. Kako nam je potvrdila dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja, o nemilom događaju, ustanova na čijem je čelu, obavestila je zdravstvenu inspekciji u Pokrajini i Republici:

- O ovm incidentu smo razgovarali i na gradskom Savetu za zdravstvo. Malo je reći da smo svi iznenađeni onim što se desilo. Doktor Oliver Stojaković je na bolovanju, s obzirom na to da ima teške telesne povrede - saopštila je dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja i dodala da kikindsko zdravstvo ovako nešto ne pamti.

Kikinda, Kikindska Bolnica
foto: Kurir.rs/S.U.

Nakon svega što mu se desilo, dr Oliver Stojaković i dalje ne želi da govori o ovom incidentu. Direktorka Doma zdravlja i kolege teško povređenog lekara saglasni su u oceni da je ovo slučaj bez presedana. Gorko priznaju da je neslavna i poprilično dugačka istorija napada na kikindske zdravstvene radnike, ali da se fizički atak deteta na pedijatra ne pamti:

Kikinda, Kikindska Bolnica
foto: Kurir.rs/S.U.

-Saosećam sa dr Stojakovićem. To zna da ostavi veliki trag na čoveku. Čuli smo se pre nekoliko dana. Znam da mu nije lako jer sam nešto slično i ja doživeo, naročito dok sam radio u Službi hitne medicinske pomoći. Svi napadi dobili su sudski epilog.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/S.U.

Veliko je pitanje da li medicinski radnici zaslužuju da budu ovako tretirani. Iskreno, žao mi je što smo se našli u situaciji da razmišljamo hoćemo li biti bezbedni na našim radnim mestima- komentar je dr Gorana Abrahama, specijalizanta urologije kikindske bolnice.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track