IMAM 50 DINARA ŠTA MOGU DA KUPIM DA JEDEM: Dečak je ovo pitao 18-godišnju vlasnicu restorana, a njen odgovor RAZNEŽIO JE SRBIJU!
Foto: Shutterstock, Profimedia

gest o kome se priča

IMAM 50 DINARA ŠTA MOGU DA KUPIM DA JEDEM: Dečak je ovo pitao 18-godišnju vlasnicu restorana, a njen odgovor RAZNEŽIO JE SRBIJU!

Društvo -

Potez vredan divljenja...

Devojka iz Niša oduševila je svojim gestovima i razmišljanjima celu Srbiju. A, posebno jer joj je tek 18 godina...

Da mladi mogu da postanu primer svima pokazala je svojim humanim gestom Anđela Lečić koja je na Paliluli otvorila nedavno restoran (toploteku). Anđela je maturant u Gimnaziji “9.maj” u Nišu, a započela je svoj biznis uz veliku podršku porodice. Otvorila je neku vrstu toploteke, restoran u kome se priprema domaća hrana za poneti.

Ne bi to bila nikakva vest da ona, a tek joj je 18 godina, nije odlučila da pomogne onima koji nemaju ali i trudnicima jer smatra da će im na taj način olakšati obaveze dok čekaju prinovu. Anđela je odlučila da pomogne tako što će buduće mame u njenom restoranu dobiti besplatno kompletan obrok.

Pomaže kad god može... Anđela Lečić
Pomaže kad god može... Anđela Lečićfoto: Beta/Biljana Ljubisavljević

- Restoran je nov. Nedavno je otvoren, ali sam već pre otvaranja došla na ideju da posao kojim se bavim na neki način oplemenim. Da pomognem na način na koji mogu. Humanost je plemenita osobina i uči se od malih nogu. Ona je kao lepo vaspitanje. Gest koji vas oplemenjuje. Prosto se dobro osećam kada nekome pomognem. To je onaj osećaj kada starijoj osobi ustanete u autobusu ili kada je pustite da preko reda uđe u prodavnicu kao što to činite i kada su mame sa malom decom u pitanju ili pak trudnice - objašnjava Anđela u razgovoru za Niške vesti.

- Malo je ljudi bilo do sada po besplatni obrok. Danas nam je došla i prva trudnica. Jako sam se obradovala zbog toga. Dobila je kompletan ručak, a nadam se da sam joj olakšala dan jer ne mora da priprema sama jelo. Prosto nosim taj osećaj u sebi - kaže Anđela, koja u razgovoru za Novu otkriva još jedan detalj:

- Svratio mi je pre neki dan neki dečak i pitao šta može da kupi za 50 dinara. Rekla sam mu "ništa" i uzela u kesu stavila sve što mu je potrebno za ručak. Naravno, nisam mu ništa naplatila - kaže ova devojka za primer svima.

Niš, gimnazijalka, gimnazijalka iz Niša, Anđela Lečić, toploteka
foto: Beta/Biljana Ljubisavljević

Oni koji bi voleleli da se zaslade domaćim jelom a nemaju dovoljno za obrok Anđelu mogu da pronađu na Paliluli u ulici Hajduk Veljkovoj 48. Na toj adresi ova mlada gimnazijalka drži najvažniju životnu lekciju o humanosti i dobročinstvu.

(Kurir.rs / Niške vesti)

Bonus video:

02:50

Poklonio vozilo Crvenom krstu, sad hrana neometano stiže u kuće najugroženijih baka i deka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track