Cvetković štitio bahatog direktora!

Čime se bavio prvi čovek države

Cvetković štitio bahatog direktora!

Društvo -
Savetnica bivšeg premijera Tatjana Isaković, predsednica Skupštine AKL, nije reagovala zbog ogromnog manjka, a od Agencije uzima milion dinara

BEOGRAD - Zaleđina.Zaštitnik Nikole Stankova - bahatog direktora Agencije za kontrolu letenja koji zastrašuje i vređa zaposlene pokušavajući da na njih prebaci krivicu za manjak od 7,5 miliona evra od naplate preleta - nije niko drugi do bivši premijer Srbije Mirko Cvetković.Naime, njogova savetnica Tatjana Isaković predsednica je Skupštine AKL i, kako Kurir saznaje, iako je obaveštena o manjku od 7,5 miliona evra, tim povodom ništa nije preduzela.- Cvetkovićeva savetnica je predsednica Skupštine AKL od 28. januara prošle godine. Zaposleni u AKL koji je otkrio manjak od 7,5 miliona evra, kad je video da Upravni odbor neće ništa da preduzme, početkom ove godine o svemu je obavestio predsednika Skupštine Tatjanu Isaković. Nikakav odgovor nije dobio, niti je ona išta preduzela tim povodom - kaže sagovornik Kurira.Da Isakovićeva ima razloga da zažmuri na Stankovljeve propuste, pokazuje i činjenica da ona skriva podatke o visini nadoknade koju dobija od AKL.- Isakovićeva od AKL, kao predsednik Skupštine, dobija dva puta godišnje po 530.000 dinara. To znači da godišnje uzme više od milion dinara, a o tome nije obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije - kaže naš sagovornik.Da u tome ima istine, pokazuje i podatak sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije. Tamo piše da Tatjana Isaković kao predsednik Skupštine AKL mesečno zarađuje 47.224 dinara. Mobilni telefon bivšeg premijera Mirka Cvetkovića juče je bio stalno zauzet, a iz informativne službe Demokratske stranke, od koje smo zatražili da mu prosledi naša pitanja, nismo dobili odgovor.

Isakovićeva: Pokrenuta je temaTatjana Isaković nije bila raspoložena da na pitanja u vezi 7,5 miliona evra da konkretan odgovor.- Pokrenuta je ta tema i sva dokumentacija je u Agenciji, pa se obratite njima - rekla je ona, ali nije htela da odgovori koliku nadoknadu godišnje prima od AKL.Kad smo je upitali da li prikriva polovinu prihoda, samo je rekla:- To je sve, hvala.

Stankov ostavio telefon kod sekretaricePortparolka Slađana Popović nije želela ni da sasluša naša pitanja već nam je odmah rekla da ih uputimo pismenim putem. To smo i uradili, ali nikakav odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track