BOGUNOVIĆ: 140 kompanija na Osmoj tematskoj nedelji „Poljoprivreda i prehrana“ na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai
Foto: Promo

privredna komora srbije

BOGUNOVIĆ: 140 kompanija na Osmoj tematskoj nedelji „Poljoprivreda i prehrana“ na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai

Društvo -

Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije kaže da će fokus više od 270 privrdnika iz oko 140 kompanija koji učestvuju na Osmoj tematskoj nedelji „Poljoprivreda i prehrana“ na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, biti na inovacijama u poljoprivredi, povezivanju sa ino partnerima, upoznavanju iskustava i trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi hrane.

Agenda za privrednike iz Srbije, od kojih je najveći broj iz oblasti prerade voća i povrća, konditorske industrije, proizvodnje vina i primarne poljoprivredne proizvodnje, obuhvata poslovne susrete sa privrednicima Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih država, učesnica Expo-a. Poseban događaj biće predstavljanje srpskih vinarija i destilerija predstavnicima distributerskih lanaca koji zastupaju tržište čitavog Bliskog istoka, a ne samo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Među kompanijama iz Srbije su i Delta agrar, YUhor, Dijamant, Jaffa, Vino Župa, PIK Bečej, Vital, Štraus adriatik, Eliksir grup, Medela i mnoge druge.

Sama činjenica da srpske kompanije već godinama uspešno posluju na tržištu Emirata, potvrđuje da Srbija ima kapacitete da isprati standard i bude konkurentna na tom tržištu.

Privredna delegacija Srbije posetiće i Gulfud sajam prehrambene industrije koji se takođe u ovom održava u Dubaiju.

Srbija na Expo-u 15. februara obeležava Dan državnosti. Celodnevni program proslave Dana državnosti, biće održan na više lokacija na Expo-u 2020, a pratiće ga brojni kulturni I biznis programi, koji imaju za cilj da predstave Srbiju kao zemlju kreativnih stvaralaca i snažnu investicionu destinaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track