UMRO NAJSTARIJI MEŠTANIN VOŽDOVCA, ODLIKOVAN PARTIZAN! Deka Pavle je imao 103. godine, DUG ŽIVOT PRIPISIVAO JE OVOME (FOTO)
Pavle Joksimović, Foto: Suzana Trajković

POSLEDNJE ZBOGOM

UMRO NAJSTARIJI MEŠTANIN VOŽDOVCA, ODLIKOVAN PARTIZAN! Deka Pavle je imao 103. godine, DUG ŽIVOT PRIPISIVAO JE OVOME (FOTO)

Društvo -

Deka Pavle je bio učesnik Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu i orden je dobio jer je zarobio Nemca

Pavle Joksimović, čovek iz Ripnja koji je zvanično bio najstariji čovek na opštini Voždovac preminuo je u 103. godini života.

Ceo svoj život deka Pavle proveo je u Ripnju, a sa njime smo razgovarali u oktobru mesecu prošle godine, kada nam je pričao o svom životu, ali i receptu za dugovečnost. Ispričao nam je tada da je iza sebe imao dva braka, troje dece i 10 čukununučadi.

Dogodovština je imao mnogo za svoje 102 godine koliko je imao kada smo se upoznali, a kako i ne bi. Svoje zdravlje i dug život pripisivao je tome što je stalno jeo meso.

- Nikada nisam pušio. Svakog jutra pre doručka popijem jednu rakiju, a popodne pivo. To je sve. Otkad mi je druga žena umrla, pojeo sam 42 ovce, četiri jareta i 10 prasića. Neki kažu da meso ne valja, a ono je mene održalo. Tri obroka dnevno, i mnogo vode, to je najzdravije - rekao nam je u poslednjem intervjuu.

Inače, deka Pavle je bio učesnik Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu. Tokom tog rata prvo je bio, kako nam je rekao prošle godine, u četnicima, pa je prešao u partizane.

Odlikovan je jer je zarobio jednog Nemca.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track