OVO JE NAJVEĆA TAJNA U SPREMANJU SREMSKE KOBASICE! Važno je da komadići mesa budu jasno uočljivi ALI SVE ZAVISI OD JEDNOG SASTOJKA
Foto: Kurir Televizija

objasnio

OVO JE NAJVEĆA TAJNA U SPREMANJU SREMSKE KOBASICE! Važno je da komadići mesa budu jasno uočljivi ALI SVE ZAVISI OD JEDNOG SASTOJKA

Društvo -

Sremci kažu da su njihovi suhomesnati proizvodi najukusniji i najkvalitetniji. Tokom vikenda su posetioci čuvene kobasicijade mogli da se uvere u to.

Dvadeset peta kobasicijada je obeležena u Šidu ove godine. Posetioci nisu bili samo iz Srbije, već i iz regiona.

- Predivno je sve. Došli smo iz Brčko distrikta. Dok Srbija ogladni svi drugi će biti u teškoj krizi - rekla je jedna od posetilaca iz Bosne i Hercegovine.

kobasica
foto: Kurir Televizija

Lazar Bošnjaković, diplomirani indženjer tehnologije ističe da kvalitet kobasice zavisi od kavliteta paprike.

- Komadići mesa mora da imaju nijansu svetlo ružičaste boje. Masnoća mora da ima belu boju. Na preseku mora da se jasno uočavaju ti komadići, da nije što bi se reklo "izmunjano". Kvalitet kobasice dosta zavisi i od kvaliteta paprike - rekao je za Kurir televiziju Lazar Bošnjaković, diplomirani indženjer tehnologije.

Sremci od rođenja neguju tradiciju sremske kobasice.

1 / 7 Foto: Kurir Televizija

- Svako hoće da sačuva svoju tradiciju. Tako i mi u Šidu, odnosno u Sremu čuvamo tradiciju sremske kobasice - rekao je za Kurir televiziju Stevan Farkaš, potpredsednik udruženja Šidske kobasicijade.

1 / 5 Foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:33

VODIČ KROZ KUPOVINU KVALITETNOG KULENA: Na šta posebno treba da obratite pažnju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track