UMRLA JE MONAHINJA VASILIJA, SESTRA IZ MANASTIRA GRAČANICE: Proterana je iz Peći 1999, uvek je bila duboko vezana ZA SVOJE KOSOVO
Monahinja Vasilija, Foto: Eparhija Rasko Prizrenska

POSLEDNJE ZBOGOM

UMRLA JE MONAHINJA VASILIJA, SESTRA IZ MANASTIRA GRAČANICE: Proterana je iz Peći 1999, uvek je bila duboko vezana ZA SVOJE KOSOVO

Društvo -

Monahinja Vasilija je rođena je kao Svetlana Mitrović 1965. godine

Sestra manastira Gračanica, monahinja Vasilija, preminula je posle duge i teške bolesti 13. februara 2022. godine, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Kako se navodi u saopštenju, opelo i sahranu novoprestavljenoj monahinji Vasiliji služio je Episkop raško-prizrenski Teodosije u utorak 15. februara.

Monahinja Vasilija je rođena je kao Svetlana Mitrović 1965. godine u Peći i provela je život u braku sa svojim suprugom Draganom Božovićem, takođe Pećancem.

Od 1999. godine, cela porodica Božović prinuđena je da živi van rodne Peći, u Pančevu, ali je uvek ostala duboko vezana za Kosovo.

Dragan i Svetlana su podigli tri sina – Miodraga, Nikolu i Dimitrija. Na njenu želju, i uz saglasnost svog supruga i porodice, poželela je da primi monaški postrig kao još jedan izraz svog životnog služenja Bogu.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je, s blagoslovom nadležnog Episkopa banatskog Nikanora, u Pančevu pre nekoliko dana, 5. februara, zamonašio Svetlanu Božović (rođenu Mitrović) i dao joj monaško ime Vasilija, po Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, koja se monašenjem pridružila sestrinstvu manastira Gračanice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja