Nakon dostizanja šestomesečnog minimuma, Bitkoin ponovo raste
Foto: Promo

Nakon dostizanja šestomesečnog minimuma, Bitkoin ponovo raste

Društvo -

Proteklih nekoliko meseci su bili teški za Bitkoin jer je opao na šestomesečni minimum od 32 hiljade dolara. To je usledilo nakon istorijskog maksimuma od više od 68 hiljada dolara u novembru, ali je ipak završio prošlu godinu porastavši više od 60%.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da od svoje kuće trguju cenom bitkoina (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom bitkoina”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Kriptovalute su (bile) pogođene brojnim razlozima, ponajviše zbog strožih regulatornih mera i propisa u jednom broju velikih država. Međutim, preovladava slaganje da su dva glavna faktora imala najveći uticaj. Prvi, Federalne rezerve SAD su otpočele da ukidaju monetarnu podršku finansijskim tržištima, a drugi je taj što što se i fiskalnim podsticajima vidi kraj, a kojima je na finansijsko i kripto-tržište iznet ogroman novac u protekle (skoro) dve godine.

Bitkoin
foto: Promo

Čini se da je najgore, ipak, prošlo. Bitkoin je prošle početkom februara porastao više od 10%, na preko 40 hiljada dolara, što je bila najbolja nedelja za bitkoin od novembra prošle godine.

Najstarija i najvažnija kriptovaluta prerasla je od zanimljivog eksperimenta u novu vrstu finansijske aktive (imovine) i smatra se novim digitalnim zlatom. Početkom januara je investiciona kuća Goldman Sachs saopštila da bi bitkoin mogao dostići 100 hiljada dolara u ne tako dalekoj budućnosti.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Izvori: CNBC, Reuters, MT4 platform

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track