DIREKTORKA TRAŽI OD DOKTORKE DA KAŽE ZAŠTO NIJE PREGLEDALA BEBU SA TEMPERATUROM: Doktorka Kuriru poručila OVO!
Denis Vasilić i doktorka koja nije htela da pregleda bebu, Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

NAKON SKANDALA U DOMU ZDRAVLJA Krupanj

DIREKTORKA TRAŽI OD DOKTORKE DA KAŽE ZAŠTO NIJE PREGLEDALA BEBU SA TEMPERATUROM: Doktorka Kuriru poručila OVO!

Društvo -

Nakon pisanja Kurira o ocu Denisu Vasiliću (33), koji je pre četiri dana odveo bebu od devet dana sa temperaturom kod doktora u Domu zdravlja Krupanj, a da doktorka koja je bila u smeni odbila da pregleda novorođenče govoreći da "ne mora da primi dete druge doktorke", direktorka DZ Krupanj dr Ljubica Isailović Radić, rekla je za Kurir televiziju da svako odgovara za svoje postupke i da je zatražila od doktorke da napiše izjavu.

Denis Vasilić
foto: Privatna Arhiva

- Tražila sam od doktorke da napiše izjavu o tome kako bismo mogli da čujemo i drugu stranu - kazala je kratko dr Isailović Radić.

Doktorka
foto: Printscreen

Kurir je kontaktirao i doktorku, koja opet nije htela da razgovara, a od medicinskog osoblja smo dobili poruku da je poručila da je više ne uznemiravamo telefonskim pozivima.

Doktorka
foto: Printscreen

Prof. dr Vojislav Lekić, načelnik dečje bolnice KBC Zvezdara, rekao je u jutarnjem programu Redakcija na Kurir televiziji da u hitnom slučaju lekar treba da ukaže pomoć i pregleda dete.

Dejan Ilinčić, Vojislav Lekić
foto: Kurir TV

- Ukoliko je tačno ono što je otac ispričao to je prekršaj koji treba sanskcionisati. Lekarska komora je zadužena za lekarski kodeks. Postoji Hipokratova zakletva koju smo svi mi položili i ona kaže da moramo da pomognemo bolesnom pacijentu. To je ljudski i normalno. Kada je dete bolesno svi smo vrlo osetljivi.

Smatram velikom greškom ako neko vrati bolesno dete. U mojoj bolnici to smatram teškom povredom radne dužnosti i lekar tada može da dobije i otkaz. Ukoliko je tačno ovo što je otac tvrdio mislim da doktorka treba da odgovara, ali svakako treba ispitati i drugu stranu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track