02:11

ŠTA RADITI KADA STE POZITIVNI NA KORONU, A HITNO MORATE KOD ZUBARA? Stomatolog objasnio koja je procedura za kovid pacijente

virus

ŠTA RADITI KADA STE POZITIVNI NA KORONU, A HITNO MORATE KOD ZUBARA? Stomatolog objasnio koja je procedura za kovid pacijente

Društvo -

Već sada slobodno možemo da kažemo da je većina nas preležala koronavirus, pa neki i po više puta. Međutim, koliko god delovalo da smo blizu kraja pandemije i da korona virus posustaje, ipak se i dalje nađemo u nekim bezizlaznim situacijama zbog korone.

Jedna od tih situacija je da vi imate koronu, a vaše dete koje boli zub nijedan stomatolog zbog toga ne želi da primi u ordinaciju. Neverovatna situacija, ali se i to desilo. Postavlja se pitanje šta da radimo u takvoj situaciji? Odgovor je dao u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji stomatolog dr Milan Mijailović.

kurir tv
foto: Kurir televizija

- Korona traje već skoro dve godine, već imamo procedure kojima se vodima. Kada je npr. roditelj pacijenta pozitivan, gleda se da li je pacijent preležao koronu u poslednjih 6 meseci, da li je vakcinisan i ako jeste procedura je standardna. Ukoliko nije, procedura je malo drugačija, pacijent se prvo javlja svom odabranom doktoru stomatologu i pacijent mora da naglasi da je bio u bliskom kontaktu sa pozitivnom osobom. Ako je pacijent pozitivan, simptomi se gledaju, ukoliko su bolovi neizdrživi, to se smatra kao hitan slučaj i pruža mu se pomoć. Ukoliko simptomi nisu strašni, gledamo da prolongiramo dok pacijent ne bude negativan. Postoje i kovid ambulante koje imaju svog stomatologa - rekao je stomatolog Mijailović.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:42

Stomatolog Vitanović upozorava da mu se sve više pacijenata javlja posle kovida sa ISTIM PROBLEMOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track