BAKIĆ: GRAD SUBOTICA OPREDELJUJE 50 MILIONA DINARA ZA PROJEKAT OBNOVE OPŠTE BOLNICE
Foto: Promo

BAKIĆ: GRAD SUBOTICA OPREDELJUJE 50 MILIONA DINARA ZA PROJEKAT OBNOVE OPŠTE BOLNICE

Društvo -

Grad Subotica po pitanju zdravstva, kao i uvek nastavlja da poklanja izuzetnu pažnju. Naime, u toku je izgradnja nove ambulante u naselju „Prozivka”, čiji se završetak radova očekuje sredinom 2022. godine. Preko potrebna, ambulanta će biti savremeno opremljena i sadržaće 4 ordinacije, sale za intervencije i drugo. Kada je u pitanju projekat obnove Opšte bolnice u Subotici, čeka se završetak projektno-tehničke dokumentacije, a u razgovoru sa gradonačelnikom Subotice, Stevanom Bakićem, saznajemo kakvi su planovi po pitanju zdravstva u Subotici i na čega je stavljen fokus u 2022. godini.

“Subotica je grad koji je izuzetno fokusiran na zdravstvo. Kada govorimo o projektima za 2022. godinu, mi smo u budžetu za 2022. godinu opredelili 78 miliona dinara, u koje spada i nabavka novog vozila za Dom zdravlja Subotice, vozila za hemodijalizu. Još jedan izuzetno važan projekat je svakako projekat obnove Opšte bolnice Subotica. Kada govorimo o ovom projektu, pri završetku je projekat kompletne rekonstrukcije svih šest objekata. Šematski gledano, ustvari je to dvadeset objekata, kada se glavna zgrada Opšte bolnice podeli na ta 4 dela”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Kako bi plan obnove zgrade i svih objekata koji tu spadaju, bio konačno završen, Grad Subotica izdvaja posebna sredstva iz budžeta za 2022. godinu, kako bi svi nedostatci u projektu bili otklonjeni pre samoga početka obnove.

Subotica
foto: Promo

“Mi smo iz budžeta opredelili posebna sredstva u iznosu od 50 miliona dinara, koja upravo nameravamo da usmerimo ka potpunom završetku projekta, s obzirom da se radi o ozbiljnom i velikom kapitalnom projektu za Grad Suboticu. Veoma je važno da pre svega otklonimo sve nedostatke, da otklonimo sve neke stvari koje bi kada započne rekonstrukcija mogli da naprave veliki problem. Čim se otklone svi nedostaci, dobija se zeleno svetlo za rekonstrukciju”, objasnio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, za Subotica živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track