NA PREVARU HOĆE DA NAM UZMU 35.000 EVRA: Štrajkovaću glađu, ako sud ne povuče rešenje! (FOTO)
Slavoljub Sretković, Foto: Foto: B.R.

Slavoljub Sretković ne zna šta ga je snašlo

NA PREVARU HOĆE DA NAM UZMU 35.000 EVRA: Štrajkovaću glađu, ako sud ne povuče rešenje! (FOTO)

Društvo -

Košarkaški klub "Zone bojs" iz Blaca tražio kao informaciju od javnog značaja od predsednika stotinak planinskih sela u Prokuplju u kojima su svi stariji od 60 godina da dostave koliko košarkaških klubova, terena i igrača imaju

Slavoljub Sretković, predsednik Mesne zajednice Kruševica kod Prokuplja u ponedeljk stupa u štrajk glađu ispred zgrade prokupačkog suda ako ne bude poništeno rešenje koje je dobio od Prekršajnog suda a po kojem punomoćniku Košarkaškog kluba "Zone bojs" iz Blaca mora da plati nešto više od 38.000 dinara na ime troškova, jer klubu nije odgovorio na informaciju od javnog značaja.

Savoljub Sretković ispred suda u Prokuplju gde namerava da otpočne štrajk glađu
Savoljub Sretković ispred suda u Prokuplju gde namerava da otpočne štrajk glađufoto: Foto: B.R.

On je jedan od stotinak predsednika mesnih zajednica prokupačkih sela koji imaju isti problem. Svima njima je ovaj klub, koji je poslednje dve godine neaktivan, uputio pitanja u vidu informacija od javnog značaja, a na koja oni nisu odgovorili, jer nikada ranije nisu imali slična iskustva.

KK "Zone bojs" je pitao predsednike mesnih zajednica da li imaju omladince, sportske klubove i terene, žene koje treniraju košarku. Mislili su da se neko šali sa njima, jer je reč o planinskim područjima sa malim brojem stanovnika, starijim od 60 godina, te nisu odgovarali. Čudno im je bilo što se odgovor tražio u elektronskoj formi, a velika većina u tim selima i ne zna da koristi internet. A bila je i zima, snegovi napadali, nije bilo struje...

Kako nisu odgovorili u zakonskom roku, umesto da KK "Zone bojs" uputi žalbe Povereniku, on je svima napisao prekršajne prijave. U prokupačkom Prekršajnom sudu odlučeno je u korist tog košarkaškog kluba.

Dopis koji je stigao od KK Zone bojs
Dopis koji je stigao od KK Zone bojsfoto: Foto: B.R.

- Primoran sam da pravdu zatražim i pokušam da je ostvarim pred ovim vratima i to ne smo za sebe, već za sve predsednike mesnih zajednica koji su prevareni. Tražim da se povuku svi zahtevi, da sud poništi sva rešenja koja je dooneo, da tužilaštvo i policija rade svoj posao i da se advokati ograde od ove prevare jednog njihovog kolege - navodi Sretković razloge za štrajk.

Poverenik

Klasična zloupotreba

Kurir je prvi put o ovom slučaju pisao 1. marta prošle godine kada su predsednicima mesnih zajednica počele da stižu prekršajne prijave. Tada nam je u službi Poverenika za informacije od javnog značaja rečeno da je reč o klasičnoj zloupotrebi za ličnu dobit i da je sličnih primera u Srbiji u poslednje vreme mnogo. U lokalnoj samoupravi u Prokuplju oštro su osudili ovaj potez, a predsednik KK "Zone bojs" Nemanja Krsmanović nije odgovarao na naše pozive.

Podneo je žalbe svim nadležnim i sačekaće odgovor do sutra u 16 časova, a ukoliko niko ne odgovori, od ponedeljka stupa u štrajk glađu.

Dodaje da ga je sudija Prekršajnog suda u Prokuplju dovela u zabludu, jer je na ročištu rekla da naknadno pošalju odgovore i da se izvinu KK "Zone bojs" i da će tako da se reši slučaj.

- Svi smo to uradili i pored toga smo krivi za ovu prevaru. Ukupno će po svim prijavama pravni zastupnik ovog nepostojećeg kluba da zaradi 35.000 evra. To je sramota - kaže Sretković.

Ističe da je slučaj za koji misli da je prevara prijavio i policiji, ali su mu rekli da se obrati nadležnom tužilaštvu, gde mu je rečeno da nema elemenata prevare.

- Kako neko može da zarađuje novac na ovaj način i da to nije prevara. Iskoristili su rupu u zakonu, pa se kola lome na nama. Relanost je da u tim planinskim selima nema ljudi, to svi znaju, kao što znaju da je ovaj klub nepostojeći. I opet oni su dobili. Gde je tu pravda?! - pita Sretković.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track