AMERIČKI MEDIJI POZIVALI NA UBIJANJE SRBA, RUSI IM SADA POSLALI SNAŽNU PORUKU: Ovako su prekrili Ambasadu SAD u Moskvi! (VIDEO)
Ambasada SAD u Moskvi, Foto: Printscreen Twitter

podsetili ih na 1995. godinu

AMERIČKI MEDIJI POZIVALI NA UBIJANJE SRBA, RUSI IM SADA POSLALI SNAŽNU PORUKU: Ovako su prekrili Ambasadu SAD u Moskvi! (VIDEO)

Društvo -

Za sada nepoznate osobe projektovale su naslovnu stranu magazina Time iz 1995.godine sa naslovom "Bringing Serbs to Heel" (Bacanje Srba na kolena) na zidovima zgrade Američke ambasade u centru Moskve, objavio je proruski podkast "Russians With Attitude", uz video snimak koji je načinjen na licu mesta.

U komentarima na ovoj stranici pretpostavlja se da ovaj gest ima veze sa aktuelnom situacijom i ratom u Ukrajini, kao neka vrsta ukazivanja na licemerje zvaničnog Vašingtona i zapadnih medija.

Podsećamo, Operaciju "Usmerena sila" ("Deliberate force"), koja je bila povod za pisanje Time magazina, izvele su združene snage NATO u avgustu i septembru 1995. godine sa ciljem podrivanja vojnih sposobnosti Vojske Republike Srpske (VRS), nakon što je ova napala i osvojila UN-ova "zaštićena područja" Srebrenice i Žepe.

Ipak, kao direktan povod smatra se incident na sarajevskoj pijaci Markale od 28. avgusta 1995. za koji je međunarodna zajednica optužila Srbe, iako je kasnije dokazano da granata koja je pogodila pijacu nikako nije mogla biti ispaljena sa srpskih položaja, piše serbiantimes.info.

Za sada nema zvaničnih reakcija u Moskvi niti Ambasade SAD na ovaj događaj u glavnom gradu Rusije.

Kurir.rs/Serbiantimes.info

Bonus video:

01:13

Ukrajinski zvaničnici potvrdili: Ruske trupe preuzele Herson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja