MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ ISTAKLA: Cilj nam je da ojačamo ovaj mehanizam vansudskog rešavanja sporova
Foto: PKS

Hibridna konferencija "Zašto privreda treba da se odlučuje za medijaciju"

MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ ISTAKLA: Cilj nam je da ojačamo ovaj mehanizam vansudskog rešavanja sporova

Društvo -

Ministarka pravde Maja Popović učestvovala je na hibridnoj konferenciji "Zašto privreda treba da se odlučuje za medijaciju", koju je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Komorom medijatora Srbije.

Tokom uvodnog obraćanja, ministarka Popović je navela da se pravosudni sistem Republike Srbije godinama unazad suočava sa velikim brojem predmeta, što opterećuje sudove, a građanima otežava pristup pravdi. Jedan od uzroka ovog problema, dodala je, ogleda se u činjenici da u našoj zemlji još nisu u dovoljnoj meri zaživeli alternativni mehanizmi rešavanja sporova, pre svih posredovanje u rešavanju sporova. Takođe je ukazala i na značaj posredovanja u privrednim sporovima, kao bitno efikasnijeg i ekonomičnijeg načina za rešavanje sporova u situacijama kada karakter spornog odnosa i međusobni odnosi stranaka to dozvoljavaju.

Maja Popović
foto: PKS

- Ministarstvo pravde će nastaviti da ulaže dodatne napore u vezi s promocijom, korišćenjem i jačanjem kapaciteta u posredovanju. Cilj nam je da ojačamo ovaj mehanizam vansudskog rešavanja sporova u korist kako građana Republike Srbije, tako i pravnih lica koja posluju u našoj zemlji, a čime ćemo ostvariti i značajne uštede u republičkom budšetu - izjavila je ministarka Popović i predstavila aktivnosti koje će se u tu svrhu sprovoditi.

Ispred Ministarstva pravde, na hibridnoj konferenciji je učestvovala i šef Kabineta Marijana Savić Simić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track