RHMZ JE UPRAVO NAJAVIO VELIKI SNEG ZA VIKEND I HLADNOĆE DO SREDINE MARTA: Sve će pratiti jak vetar, naročito u košavskom području
Foto: RINA

Biće potrebne jakne

RHMZ JE UPRAVO NAJAVIO VELIKI SNEG ZA VIKEND I HLADNOĆE DO SREDINE MARTA: Sve će pratiti jak vetar, naročito u košavskom području

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je novu vremensku prognozu do sredine marta.

- U subotu posle podne i uvece na jugu Srbije naoblačenje sa susnežicom i snegom, koje će se u toku noći proširiti najpre na centralne krajeve, a u nedelju tokom dana na celu zemlju. U nižim predelima se uz sneg ponegde očekuje i kiša. Na zapadu i jugu Srbije od 5 do 10 cm, a na planinama i do 20 cm novog snega. U ostalim krajevima ponegde može doći do stvaranja manjeg snežnog pokrivača. U noći između subote i nedelje kao i u nedelju ujutro i pre podne duvaće jak istocni vetar, naročito na planinama i u košavskom području - navedeno je na sajtu RHMZ.

Najava snega
foto: Printscreen RHMZ

Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni.

kao i u ostatku Srbije, pogoršanje vremena će biti i u Beogradu. Sutra ujutru se očekuje slab mraz, pre podne pretežno sunčano, a posle podne promenljivo oblačno. U toku noći vetar će biti u skretanju na istočni i u pojačanju, a mešovite padavine - kiša i sneg, očekuju se posle ponoći.

Tokom naredne sedmice zadržaće se hladno vreme sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta do 4 stepena. Uz promenljivo oblačno vreme smenjivaće se sunčani intervali i pojava susnežice i snega.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track