OGLASIO SE OTAC NESTALE VALENTINE (17): Ovo se ne dešava prvi put, povređivala se, otišla je bez telefona
Foto: Društvene mreže

da li ste je videli?

OGLASIO SE OTAC NESTALE VALENTINE (17): Ovo se ne dešava prvi put, povređivala se, otišla je bez telefona

Društvo -

Za Valentinom N. V. (17) koja je u petak oko 13 sati nestala u Subotici i dalje se traga. Kako kaže njen otac, policija je na terenu, ali zasad nema informacija o njoj.

- I dalje nemam nikakve informacije o Valentini. Policija je na terenu, čekamo da nam se neko javi. Ovo je drugi put da je otišla. Prvi put je sebe povredila. Bila je odsutna dva sata, a pronašla ju je sestra u ulici u kojoj stanuju. - kaže za Telegraf Valentinin otac dodavši da je imala i psihičkih problema.

Kako dodaje, ovo je prvi put da je otišla bez telefona.

- Telefon nije ponela sa sobom. Isključila ga je i dala drugarici - objašnjava.

Nestala devojka inače živi u hraniteljskoj porodici u koju se uselila pre mesec dana.

- Supruga i ja smo se razveli, deca su ostala sa njom. Supruga je preminula, a ja sam bio na radu u Belgiji, nisam imao uslove. Nisam se odrekao starateljskih prava i dalje sam otac. Viđali smo se i posećivali dok je bila u hraniteljskoj porodici - kaže otac.

Kako je ranije rekla Valentinina hraniteljka, tinejdžerka je imala suicidne misli.

- Bili smo u Centru za socijalni rad i Valentina je rekla da vidi sebe dva metra ispod zemlje. U 10 sati je bila u dispanzeru, poslala mi je poruku da je pauza i da će posle toga doći kući. Oko pola 12 je nije bilo i ja sam joj poslala poruku, ali mi nije odgovarala. Pozvala sam je, bila je nedostupna. Ispostavilo se da je otišla kod drugarice i posle toga joj se gubi svaki trag - priča zabrinuta hraniteljka.

Kako je rekla, devojčica je kod njih prešla iz druge hraniteljske porodice.

- Imala je veoma traumatično detinjstvo, a ja sam čista srca želela da joj pomognemo. Nikakvih problema nismo imali sa njom iako me je više puta slagala za mesec dana, koliko je kod nas - dodaje naša sagovornica.

Slučaj je prijavila policiji dva sata nakon što je zaključila da devojčice nema. Hraniteljka se nada da će se Valentina pojaviti i moli sve ljude koji je vide ili imaju bilo kakvu informaciju da kontaktiraju sa policiju.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

00:13

Nestala devojčica u Kragujevcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track