ZAVOD ZA SPORT I MEDICINU SPORTA PROSLAVIO 66. ROĐENDAN! Goran Bojović: Ponosan sam na rad kolega. USKORO OTVARAMO NOVU DVORANU
Goran Bojović,, Foto: Zorana Jevtić

unapređenje sporta

ZAVOD ZA SPORT I MEDICINU SPORTA PROSLAVIO 66. ROĐENDAN! Goran Bojović: Ponosan sam na rad kolega. USKORO OTVARAMO NOVU DVORANU

Društvo -

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije proslavio je 66. rođendan, već treći u pandemiji u kojoj su pokazali zašto su vrhunska sportska ustanova, koja je pored redovnih aktivnosti dala veliki doprinos i oporavku brojnih sportista i građana od posledica kovida 19.

U skromnom ambijentu sa kolegama, i uz poštovanje protivepidemijskih mera, zaposleni u Zavodu proslavili su rođendan.

- Ponosan sam na rad kolega i celog Zavoda u ovom izazovnom vremenu, u kome smo uspeli da odgovorimo svim zadacima. Podsećam da smo još na početku epidemije koronavirusa, kada se gotovo ništa nije znalo o ovom virusu, upravo mi pretvorili Beogradski sajam u privremenu kovid bolnicu, a potom smo i bili prioniri pretvaranja Arene u bolnicu za lečenje kovid pacijenata - kaže Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Zavod za sport i medicinu sporta
foto: Zorana Jevtić

Takođe, navodi Bojović, Zavod je pripremio sve srpske sportiste za Olimpijske igre, i letnje u Tokiju, i nedavno završene zimske u Penkigu.

- A posebno sam ponosan što smo završili izgradnju multifunkcionalne dvorane za šest sportova na Košutnjaku, neposredno pored zgrade Zavoda, koja će uskoro biti otvorena. Dvorana je namenjena, pre svega, za džudo, karate, tekvondo, rvanje, streljaštvo i sportsko penjanje, sportove u kojima imamo vrhunske sportiste i rezultate, a koji nisu do sada dovoljno popularizovani. Od sada će naši sportisti, ali i svi oni koji žele da krenu njihovim stopama, imati najsavremeniju salu za treninge. Ovo ne bismo mogli da izvedemo bez podrške ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića, koji su prepoznali značaj Zavoda i onoga što činimo za mlade i sport. U ovim teškim vremenima finansirali su izgradnju ove dvorane. To je dokaz da zajedno možemo sve - kaže Bojović i dodaje da će sala moći da se koristi i za košarku, odbojku i futsal.

Kurir.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track