ZA OVO SE U ITALIJI IDE U ZATVOR! Gore društvene mreže zbog misterioznog posluženja! PRONAĐITE ULJEZA NA SLICI! (FOTO)
Šta je neobično na ovoj slici?, Foto: Twitter Printscreen

hit rasprava

ZA OVO SE U ITALIJI IDE U ZATVOR! Gore društvene mreže zbog misterioznog posluženja! PRONAĐITE ULJEZA NA SLICI! (FOTO)

Društvo -

Za ovo se u Italiji ide u zatvor (pronađite uljeza)!

Ovako glasi jasna i direkta, a na šaljiv način rečena poruka jedne tviterašice koja je komentarisala naizgled običnu fotografiju na koj se nalazi pica u tanjiru.

Kako i sami možete videti, na prvu loptu ništa neobično ne upada u oko, pica sa sirom, šunkom i pečurkama, pravilno isečena u tanjiru, pored se nazire čaša s vodom i šoljica kafe s mlekom.

Ipak, tviterašica koja po svemu sudeći živi i radi u Italiji je svojom objavom bacila udicu te su se nizali komentari drugih tviteraša u pokušaju da pronađu uljeza na fotografiji.

Sir, testo, začini...

Neki od njih su sumnjali na origano, smatrajući da taj začini ne treba da ide preko pice već u paradajz pelat, drugi su problem videli u escajgu za jelo, treći su mislili da je problem u začinima, četvrti da nešto nije uredu sa testom i ostalim sastojcima na pici...

Ni jedana od tih opaski u ovom slučaju nije bila tačna, uredno je na njih odgovarala tviterašica iz Italije koja je pri tom i objašnjavala pravila pravljenja prave italijanske pice.

- Origano ide samo na picu marinaru. Ili fokaču. Ne ide na klasične pice kao što su kaprićoza, margerita, 4 vrste sira, sa pečurkama... Origano ne ide na kaprićozu, ali nije toliki greh kao nešto drugo... Pica se jede rukama, pogotovo kad je ovako lepo isečena, ali pribor za jelo nije toliki zločin kao nešto drugo na slici - navodila je ona.

Na sumnju jednog tviteraša da je na kaprićozu stavljen kačkavalj umesto macarele ona je odgovorila:

- To bi već bio veliki zločin, ali deluje mi kao da je mocarela.

Odgonetanja su se nizala da bi na kraju naša tviterašica iz Italije odgonetnula misteriju.

Neoprostiv greh

- Za kafu s mlekom ili kapućino uz picu se ide u zatvor u Italiji. Njihova teorija je da mleko u kafi može da se pije samo do 11h ujutru, a pica nikako uz kafu već, eventualno, uz pivo ili vino... Toleriše se i koka-kola - navelo je ona i objasnila da Italijani piju kafu čak i posle večere ali:

- Kapućino ne (bukvalno posle 11 h ujutru ko zatraži.mleko u kafi ili kapućino - oduzmu mu državljanstvo) - duhovito je poručila objašnjavajući kulturu Italijana.

Da li vi pijete kafu uz picu?

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track