SRPKINJE PROŽIVELE PAKAO U MALINJAKU! Brale maline za PIJANOG gazdu: Umesto da plati dnevnice, ZVAO IH U KREVET!
berba malina, Foto: RINA

PAZITE

SRPKINJE PROŽIVELE PAKAO U MALINJAKU! Brale maline za PIJANOG gazdu: Umesto da plati dnevnice, ZVAO IH U KREVET!

Društvo -

Dve radnice koje su krajem juna prošle godine brale maline u jednom mestu između Ivanjice i Arilja tvrdile su za Kurir da ih je vlasnik malinjaka N. T. tokom berbe vređao, ponižavao, psovao, ucenjivao, seksualno uznemiravao i pozivao u krevet!

Naime, dolaskom proleća sve aktuelniji postaju oglasi za sezonske poslove kako kod nas, tako i van granica naše zemlje. Međutim, stručnjaci upozoravaju da su potraga za sezonskim poslovima i ponuda za iste, posebno na internetu, idealna prilika da žene i devojke seksualno uznemiravaju i zlostavljaju!

Z. J. (41) je prošle sezone ispričala za Kurir kako je gazda N. T. dok je bio sa suprugom redovno isplaćivao i nije bilo problema tokom berbe.

- Međutim, pakao je počeo kada ga je žena napustila, te se on zbog toga u potpunosti predao alkoholu - tvrdila je ona i dodala:

maline
foto: Printscreen RTS

- Došla sam da berem maline sa ćerkom, a spavale smo u smeštaju na imanju koji on obezbeduje. Dogovor koji smo sklopili na početku poštovao je svega prva tri dana. Posle toga nam je odlagao pauze za ručak i kafu, terao nas da radimo po najvećoj vrućini. Na kraju nije hteo da isplati dnevnice. Meni i mojoj ćerki je odlagao da isplati 63.000 dinara. Žalio se na naš rad. Govorio je kako smo nesposobne - svedočila je Z. J.

Ona tvrdi da se gazda već od jutarnjih sati opijao alkoholom i u takvom stanju žene ucenjivao i seksualno uznemiravao.

- Slao mi je poruke kasno uveče da idem kod njega u krevet zato što je sam. Posle toga me je zivkao telefonom - tvrdila je Z i dodala da su najgore od svega nabacivanja ženama i seksualno uznemiravanje, te i uputila apel svim ženama da pre nego što se odluče za neki sezonski posao obavezno provere oglase i kod kakvog gazde odlaze.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track