KONAČNO SE I OVO DEŠAVA: Osnovcima u još jednoj školi u SRBIJI ZABRANILI MOBILNE TELEFONE! Škola u ovom gradu zavela RED!
dete sa mobilnim telefonom u ruci, Foto: Profimedia

DRUGA U SRBIJI

KONAČNO SE I OVO DEŠAVA: Osnovcima u još jednoj školi u SRBIJI ZABRANILI MOBILNE TELEFONE! Škola u ovom gradu zavela RED!

Društvo -

U Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju od ponedeljka nije dozvoljeno držanje mobilnih telefona tokom nastave, pa je ova škola nakon požarevačke Osnovne škole "Dositej Obradović", druga u Srbiji, koja je rešila da osnovcima ne skreću pažnju sa nastave ovi uređaji.

Direktorka škole Vesna Todorović rekla je da su deca odlično reagovala na ovu zabranu i da se 99 odsto roditelja slaže sa ovom inicijativom.

- Deca odlažu isključene mobilne telefone u kutije u učionici u prisustvu nastavnika, a potom nastavnik te kutije odnosi u direktorsku kancelariju. Deca su počela manje da nose mobilne telefone, a pojedine učionice u svojim kutijama gotovo da nemaju telefone. Đaci će radije da ne nose telefone u školu, nego da ih odlažu. To ima pozitivni efekat i mi ih baš posmatramo tokom malih i velikih odmora. Više se druže, više komuniciraju - objasnila je direktorka za Telegraf.rs.

deca, Mobilni Telefon, Tinejdžeri
foto: Shutterstock

Podsetimo, učenicima Osnovne škole "Dositej Obradović" u Požarevcu od 7. marta je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona tokom boravka u školi. Đaci telefone ostavljaju u učioničkim ormarima koji su pod ključem, a ova odluka doneta je na inicijativu Saveta roditelja.

Kako pišu lokalni mediji, nastavnik koji ima prvi čas u odeljenju starijih razreda je u obavezi da zaključava telefone i ključ odlaže u zbornicu. Onaj nastavnik koji ima poslednji čas u odeljenju starijih razreda posle časa će otključavati ormar i učenici će uzeti svoje telefone. Što se tiče mladih razreda, učitelji će odlagati u svojim učionicama telefone u ormare ili kutije. Inače, ova praksa je već bila prisutna u pojedinim odeljenjima te obrazovne ustanove.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja