MINISTAR VULIN U VRANJU: Ove godine vatrogasci-spasioci u 6.000 intervencija spasli 246 osoba (FOTO)
Foto: MUP

otvaranje novog Regionalnog centra za vanredne situacije

MINISTAR VULIN U VRANJU: Ove godine vatrogasci-spasioci u 6.000 intervencija spasli 246 osoba (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije obavili su ove godine 6.029 intervencija u kojima su spasli 246 osoba, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je na otvaranju novog Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju rekao da je Vatrogasno-spasilački bataljon iz tog grada tokom prošle godine obavio 1.207 intervencija i spasao 136 ljudi.

"Srbija je danas u prilici da pomogne sebi i svojim gradjanima, ali i svima onima koji pomoć od Srbije zatraže. Srbija je sposobna da u času nevolje pomogne i svojoj Republici Srpskoj, ali i Severnoj Makedoniji, Grčkoj, što smo i učinili prošlog leta usled nezapamćenih požara", naveo je Vulin a preneo MUP.

On je najavio "još značajnija ulaganja" u opremu i vozila za vatrogasce-spasioce.

U Regionalnom centru u Vranju biće pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u tom gradu i Vatrogasno-spasilački bataljon, kao i Nacionalni centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije.

U centru će se obavljati osnovna i specijalistička obuka novih pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i druge obuke pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja