SNAJPER JE NA KOŠARAMA RUSKOG DOBROVOLJCA POGODIO U OKO, BORIO SE DOK NIJE IZGUBIO SVEST! Otkrivena mu je bista, evo kako izgleda
Albert Andijev, Foto: Otačastvo, Ana Paunković

SLAVA MU

SNAJPER JE NA KOŠARAMA RUSKOG DOBROVOLJCA POGODIO U OKO, BORIO SE DOK NIJE IZGUBIO SVEST! Otkrivena mu je bista, evo kako izgleda

Društvo -

Bistu na Centralnom groblju ovom heroju je otkrio general-major u penziji Božidar Delić, ratni komandant pomenute jedinice

Bista ruskog dobrovoljca Alberta Ahsarbekoviča Andijeva, koji se u vreme NATO agresije borio u redovima Vojske Jugoslavije na Kosovu i Metohiji, otkrivena je u subotu povodom godišnjeg pomena, na Centralnom groblju u Beogradu.

Počast ovom borcu, koji je posle rata ostao da živi u Srbiji, odali su članovi porodice, veterani 549. motorizovane brigade i mnogrobrojni prijatelji i poštovaoci.

Andijev je inače preminuo od koronavirusa prošle godine.

Bistu na Centralnom groblju ovom heroju je otkrio general-major u penziji Božidar Delić, ratni komandant pomenute jedinice čiji pripadnici su dali izuzetan doprinos odbrani zemlje tokom borbi na Paštriku.

Podsetimo, herojstvo ovog čoveka ogledalo se, pored ostalog, u tome kada ga je teroristički snajper pogodio u desno oko, svoj snajper prebacio na levo oko i nastavio da se bori dok nije pao u nesvest. Izgubio je tada desno oko, ranjen u ruku i postao ratni vojni invalid.

Inače, čuveni Rus je poreklom iz Južne Osetije, koji je 1999. godine prešao hiljade kilometara da bi pomogao Srbima u borbama na Kosovu i Metohiji.

Andijev je posle ratova ostao u Srbiji, oženio se Srpkinjom, a sinu dao ime Lazar.

Ruski heroj je bio teško ranjen u borbama na Kosmetu tokom NATO agresije 1999. godine.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track