POKUPI, DA TE SE PAS NE STIDI! Ko ostavi iza svoga psa, može debelo da plati! KAZNE I DO 10.000 DINARA
Foto: Shutterstock

pokrenuta akcija

POKUPI, DA TE SE PAS NE STIDI! Ko ostavi iza svoga psa, može debelo da plati! KAZNE I DO 10.000 DINARA

Društvo -

BEOGRAD - Neodgovorni vlasnici koji ne čiste za svojim psima čine boravak na javnim površinama nepodnošljivim za sve nas. Hajde da zajedno stanemo na put nehigijeni i prljavštini koja pravi ruglo od naših ulica i parkova, pozivaju u udruženju "Animal Rescue Serbia" vlasnike pasa u okviru akcije "Pokupi, da te se pas ne stidi".

GOSPOĐA SE NAPRAVILA MUTAVA DOK JE PAS VRŠIO NUŽDU NASRED VRAČARA Beograđanka morala da podeli ovu sliku, nije mogla da oćuti FOTO

Svedoci smo da nesavesni vlasnici bacaju ljagu na sve ostale vlasnike pasa koji uredno pokupe iza svog psa i za sobom ostavljaju čiste i parkove i trotoare kojim se šetaju i u kojima se igraju naša deca.

Ako ste ikada pokušali da ukažete neodgovornom vlasniku na to da izmetu njegovog ljubimca nije mesto na javnoj površini, verovatno ste naišli na otpor, izgovore ili nerazumevanje, ukazuju iz ovog udruženja.

Kazna 10.000

Osim što je ružno, štetno i bezobrazno, bahati ostavljači "nagaznih mina" po ulicama mogu da očekuju paprene kazne koje iznose i po 10.000 dinara prema članu 36. Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

Važno je znati da pseći izmet sadrži viruse i bakterije, odnosno bolesti koje druge životinje mogu da zarade samim njuškanjem, a o zaražavanju dece da i ne govorimo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track