01:32

POČELA TREĆA NEDELJA VASKRŠNJEG POSTA! Vojni sveštenik otkrio zbog čega je ova nedelja posebna, IMA VELIKI ZNAČAJ

veliki post

POČELA TREĆA NEDELJA VASKRŠNJEG POSTA! Vojni sveštenik otkrio zbog čega je ova nedelja posebna, IMA VELIKI ZNAČAJ

Društvo -

Veliki ili Vaskršnji post, počeo je u ponedeljak 7. marta i trajaće sve do 24. aprila kada pravoslavni vernici proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. Ove nedelje se obeležava treća sedmica Vaskršnjeg Posta koja se drugačije naziva i Krstopoklona. O smislu i značaju njenog praznovanja nešto više će nam reći protojerej Đorđe Stojisavljević, vojni sveštenik.

- Treća nedelja Velikoga Posta je Krstopoklona i cela sedmica je u znaku slavljenja krsta gospodnjeg i njegove golgotske žrtve koja nas privodi Bogu i vraća samima sebi. Krst gospodnji pred našim očima i u našim srcima sija pokazujući nam da bez žrtve nema posvedočenja ljubavi, ljubav božija se ogleda u tome što je on postao čovek i umro za nas. Himna koja ilustruje čitavu ovu tematiku glasi "Krstu tvome poklanjamo se Hriste, i sveto vaskrsenje tvoje pojemo i slavimo" - rekao je Stojisavljević.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:28

VELIKI ČASNI POST: Evo zašto je temelj hrišćanskog puta i spasenja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track