02:40

SKANDAL U ALEKSINCU! RAZBOJNICI RASKOPALI GROB BIZNISMENA Sin preminulog progovorio za Kurir: Tražili zlato, oskrnavili ga

OTVORENO

SKANDAL U ALEKSINCU! RAZBOJNICI RASKOPALI GROB BIZNISMENA Sin preminulog progovorio za Kurir: Tražili zlato, oskrnavili ga

Društvo -

Nepoznati razbojnici raksopali su grob Aleksandra Jankovića (64) zvanog "Hina", jer su čuli glasine da je sahranjen sa gomilu novca, nakita i dukata.

Pokojnikov sin, Mihajlo Janković, ovu vest dobio je od zaposlenih komunalnog preduzeća.

- Pošto je policija izašla na uviđaj i ja sam prišao kako bi video šta se tu desilo, međutim nisam mogao da priđem dovoljno i vidim šta su uradili, ali tražili su novac, zlato i dukate. Pošto su kružile priče po selu da je moj otac sahranjen sa zlatom i novcem - istakao je Mihajlo.

Mihajlo Janković
foto: Kurir Televizija

Razbojnici su ostali praznih ruku jer u sanduku nisu našli ništa, pa su ostavili uništen i oskrvavljen grob za sobom i pobegli. Mihajlo je naveo da su mu radnici sa groblja rekli šta su zatekli.

- Da je grob iskopan i da su pokušali sanduk da izvuku, međutim nisu uspeli sanduk da izvuku. Pa su rukom podigli poklopac sanduka koliko su mogli i preturali tražeći novac ili zlato. Čak su i jastuk izvukli misleći da je zašiveno nešto u jastuku. Međutim nisu pronašli ništa jer zapravo ništa i nije bilo u njemu - rekao je Mihajlo.

Mihajlo Janković
foto: Kurir Televizija

Na ideju o novcu u sanduku su došli jer je pokojnik bio uspešan u svom poslu.

- Vodio je firmu koja se bavila otkupom, preradom perija, prodajem perija i tekstilnom proizvodnjom. Ona je bila solidno uspešna, ali radilo se normalno. Svi u selu su znali ko je Aleksandar po nadimku Hina. Verovatno je zbog toga krenula da kruži priča da je sahranjen sa tim novcem i zlatom. U šoku smo svi i ne možemo da verujemo da je načinjeno takvo delo. Policija je izvršila uviđaj i traga za počiniocima - rekao je Mihajlo.

Osim što se porodica suočila sa skrnjavljenjem groba, morali su i suprotno običaju dođu na groblje iako se to ne radi prvih 40 dana.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:00

UKRADENA RIMSKA PLOČA IZ KURŠUMLIJSKE BANJE! Divlji kopači iza sebe ostavili opustošenu grobnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track