OSMACI, POČINJE PROBA MALE MATURE: Tri testa za dva dana! Danas se polaže matematika
Foto: Marina Lopičić

Od ponedeljka neposredna nastava

OSMACI, POČINJE PROBA MALE MATURE: Tri testa za dva dana! Danas se polaže matematika

Društvo -

Više od 64.000 učenika osmog razreda, polaže probni završni test - vernu simulaciju obavezne mature za kraj osmogodišnjeg obrazovanja.

Probna mala matura sastoji se od tri testa za dva dana.

Danas od 13 sati osmaci polažu matematiku, a sutra je probna provera znanja maternjeg jezika, pa rešavanje kombinovanog testa iz pet predmeta.

Tim za škole: Đaci će neposredno pohađati nastavu od ponedeljka

Tim za škole doneo je odluku da će đaci osnovnih i srednjih škola neposredno pohađati nastavu od ponedeljka, 28. marta. Prema podacima koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od 16. do 23. marta je broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bio 1.723.

U školama u Srbiji nije bilo odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet dana, navedeno je u saopštenju ovog tima.

(Beta)

Ove godine u učionici može biti maksimalno 15 učenika i jedan dežurni nastavnik, i potrebno je da se poštuje rastojanje od dva metra između maturanata.

Maske nisu obavezne.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track